3e Prijs Stad Roeselare gewonnen door Kirsten Wild (Cervélo)

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

De derde editie van de Prijs Stad Roeselare zorgde vooral met de beklimming van de Kemmelberg voor een grote nieuwigheid. Vele deelneemsters hadden toch wat schrik om deze kasseienhelling met niet ongevaarlijke afdeling, te temmen.

Grace Verbeke (Lotto-Belisol) en Emma Johansson (Red Sun Cycling Team) zorgden toonden in de bergzone hun goede conditie. Op de Kemmelberg zorgden zij ervoor dat er een afscheiding kwam met 4 rensters. De kopgroep kon hun voorsprong niet behouden, het peleton (ongeveer 65 rensters bleven over), kwam terug.

Ook in de terugweg richting Roeselare en de op het plaatselijk parcours kon niemand meer ontsnappen uit het peleton.

Hierin toonde Kirsten Wild van Cervélo zich de beste voor Rochelle Gilmore (Lotto-Belisol) en Liesbet De Vocht (DSB Bank).
Grace Verbeke (Lotto-Belisol) won de bergprijs en de daarbij horende fietskader van Scatto.

Meer info: www.prijsstadroeselare.be