Dennis Van Wijk in Extra Time (Sporza op Canvas)

Charleroi en Lokeren spelen woensdag een belangrijke wedstrijd in het gevecht tegen de degradatie. Dennis van Wijk, coach van rode lantaarn Roeselare, kan enkel toekijken. Hij hoopt op een zege van een van zijn concurrenten.

Naast de strijd om de play-offs is ook het degradatiegevecht ongemeen boeiend. Charleroi staat 13e met 20 punten uit 26 wedstrijden, voor Lokeren met 18 uit 25 en Roeselare met 17 uit 26.

Woensdag is het Charleroi-Lokeren. Wat is het beste voor Roeselare, vroeg Extra Time aan Dennis van Wijk. “Een van de twee moet winnen”, zei de Roeselare-coach. “En daarna moeten wij sowieso nog één keer winnen om een kans te behouden.”

“Stel me vragen bij enkele spelers”
De spelers van Roeselare hebben er enkele vrije dagen opzitten. Sommigen van hen wisten niet wat de degradatieconcurrenten van Roeselare hadden gepresteerd afgelopen weekend.
“Het is eigenlijk onvoorstelbaar hoe sommige jongens met hun werk bezig zijn, maar het is gewoon een teken des tijds. Ik stel me daar vragen bij, maar ben niet boos op hen”, zei Dennis van Wijk. “Het is een kwestie van beleving. Maar die jongens doen wel allemaal hun best op training, dat is het niet. Misschien hebben ze op bepaalde momenten gewoon andere prioriteiten.”
Intussen blijft het rustig in Roeselare. Van Wijk: “Klopt. Onze voorzitter profileert zich niet in de kranten, waardoor de spelers minder druk voelen.”

Bron: sporza.be

Sluit Menu