Pieter Tsjoen wint rally Omloop van Vlaanderen 2009

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Plaats: Regio Roeselare

West-Vlaming Pieter Tsjoen (Ford Focus WRC) heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de rally Omloop van Vlaanderen gewonnen. Tsjoen kwam zaterdagochtend aan de leiding en bleef sindsdien op kop. Hij wordt ook de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Tsjoen, de viervoudige kampioen, toont echter weinig interesse voor dat kampioenschap want het weekend van 4 en 5 oktober, wanneer de rally van Haspengouw gereden wordt, zal Tsjoen starten in het Franse Le Touquet, dat kondigde hij aan na de rally.
Zo blijft de titelstrijd bijzonder spannend want na de slechte start van Patrick Snijers (Subaru Impreza WRC S12) doet hij weer helemaal mee. Snijers eindigde in de Omloop van Vlaanderen op de tweede plaats, in het kampioenschap staat hij vierde op 7 punten van de leider.

Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC) eindigde derde in Roeselare. Zaterdag moest Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC) opgeven met een kapotte transmissie.