Wielermuseum zoekt vrienden

Het Wielermuseum zoekt volk. Volk om aan te sluiten bij de Vrienden van het Wielermuseum. De Vrienden organiseren activiteiten of helpen tijdens fietsevenementen.

Ben je een fietsfanaat? Ga je regelmatig naar wielerwedstrijden? Rij je zelf veel met de fiets? Alleen of in een wielertoeristenclub? Ben je lid van een supportersclub van een bekende wielrenner? Verzamel je graag wielertruitjes, bekers of gadgets, ja zelfs fietsen? Volg je graag ´de koers´ vanuit je luie zetel? Of betekent de fiets voor jou gewoon een leuke uitstap met het gezin of met vrienden? Iedereen kan terecht bij de Vrienden van het Wielermuseum in Roeselare.

De Vrienden zijn een groep mensen met dezelfde interesse voor het fiets- en wielerverhaal. Ze komen regelmatig samen, wisselen hun ervaringen en weetjes uit en helpen het Wielermuseum bij de uitoefening van haar taak. Concreet help je bij de organisatie van activiteiten (zoals praatavonden of spinningsessies bijvoorbeeld) of ben je aanwezig op allerhande fietsevenementen (ruilbeurzen, toeristische beurzen, toertochten, wielerwedstrijden, enz) en zorg je ervoor dat we met het Wielermuseum aanwezig zijn op dergelijke evenementen.

De Vrienden zijn meteen ook ambassadeurs voor het WieMu. De vereisten? Wat vrije tijd, aanstekelijk enthousiasme en dynamisme, fietsplezier en ?passie en goed humeur om er een plezante boel van te maken.
Wat bieden de vrienden daarvoor aan? Naar eigen zeggen: “Een bijna perfecte omkadering met een bende enthousiaste medewerkers, een plaats waar je je interesse en passie kan delen met anderen, voldoende ondersteuning, een uitnodiging op al onze praatavonden, tentoonstellingen, boekvoorstellingen, recepties en andere evenementen, de kans om je favoriete renner misschien te ontmoeten, maar bovenal natuurlijk, een groep nieuwe vrienden om samen mee te fietsen, te praten, te lachen of gewoon te zijn.”

Kandidaten of ge?teresseerden kunnen mailen voor 1 april naar Patrice Van Laethem, diensthoofd-conservator van het Wielermuseum, PVanlaethem@roeselare.be of 051 26 87 40.

Bron: Nieuwsblad.be | www.wielermuseum.be

Sluit Menu