Natour criterium van Diksmuide naar Roeselare?

Donderdag raakte bekend dat de organisatoren van het Natour Criterium in Diksmuide er mee ophouden, na vijf succesvolle edities. Nu is duidelijk dat er in de regio interesse bestaat om zelf een dergelijk criterium te organiseren of de bestaande formule over te nemen. Met name Roeselare heeft er oren naar, al kan het financiële plaatje een hindernis vormen.

José Debels, schepen van sport in Roeselare, had al een tijdje opgevangen dat er vermoedelijk geen zesde editie van het Natour Criterium in Diksmuide zou komen en bevestigt dat er in Roeselare interesse bestaat. Die interesse was er vorig jaar al, “voor het geval de kans zich zou voordoen”, vanuit de vzw Roeselare Koerst, een vereniging van liefhebbers en zelfstandigen die de wielersport een warm hart toedragen.

Ambitie is er
“De vzw is begonnen met een wielerwedstrijd voor dames, maar heeft altijd de ambitie uitgesproken op termijn een profkoers te organiseren”, zegt José Debels. “Maar er is natuurlijk nog een verschil tussen een profkoers en zo´n criterium.” Want daar komen dan weer voorwaarden bij van de ASO en -niet onbelangrijk- een aanzienlijk kostenplaatje.

Koppen bijeensteken
En dus zouden zeker een aantal bedrijven en sponsors de schouders onder het project moeten steken. “Als we daarvoor willen gaan, dan zal een voldoende groot financieel draagvlak vanuit de bedrijven nodig zijn”, beaamt José Debels. “Maar logistiek en organisatorisch staat de stad natuurlijk sterk. En het zou mooi aansluiten bij het imago van Roeselare als wielerstad.” De schepen neemt zich voor eerstdaags de koppen binnen de vzw eens bijeen te steken.

Wordt vermoedelijk nog vervolgd.
Bron: focus-wtv.be en kw.be

Sluit Menu