Kirsten Wild wint voor de 2e opeenvolgende keer de Prijs Stad Roeselare

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

In een wedstrijd die tot op het einde spannend was, leek lange tijd een vluchterstrio te gaan strijden om de zege. Toch kwam het peleton in de laatste kilometers terug tot de vluchters en een massasprint moest beslissen over winst.
Hierin toonde Kirsten Wild (cervélo) zich voor de tweede opeenvolgende keer de snelste in Roeselare. Chloe Hosking (HTC Columbia) werd tweede, Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit) werd derde.

Bij de dames jeugd was het Nicky Zijlaard (dochter van Leontien van Moorsel) die won voor Lisa Bogaert die Provinciaal Kampioene werd bij de juniores. Jolly Mahieu werd Provinciaal Kampioene bij de nieuwelingen.

In de categorie U23 & elite zonder contract was Clinton Avery de snelste van een versnipperde kopgroep. Roeselaarnaar Guillaume van Keirsbulck werd in eigen stad 7e op 12 seconden. Het peleton finishte op meer dan 5 minuten.

De Grote Prijs Hostekint werd gewonnen door Edward Planckaert.

www.prijsstadroeselare.be