Racecircuit moet opnieuw verhuizen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Remo Wyffels benadrukt dat de vereniging geen geld heeft voor een nieuwe verhuis.

Als het aan het stadsbestuur ligt, dan verhuist het racecircuit voor modelbouwwagens zo snel mogelijk naar het bedrijventerrein langs de autosnelweg. ‘Maar wie zal dat betalen?’, klinkt het bij Racing Club.
De stad geeft een positief advies om een circuit voor telegeleide wagentjes in te planten op het bedrijventerrein Haven-Zuid: tussen het kanaal, de autosnelweg, de Kachtemsestraat en de Rumbeeksegravier. Zo maken de raadsleden duidelijk dat ze Racing Club Roeselare, de vereniging die het enige circuit in de stad uitbaat, liever zien verhuizen.

Momenteel bevindt het circuit zich in de Koning Leopold III-laan, maar protesten van buurtbewoners over geluidsoverlast maken een verlengd verblijf daar problematisch. Er lopen overigens nog altijd rechtszaken rond de regels die de stad de club oplegde voor het gebruik van het circuit. Momenteel mag de club het circuit enkel vier uur op zaterdag uittesten, en ook één zondag per maand mogen de (te) luide wagentjes rondzoeven.

‘Ik hoop maar één iets: dat er snel een oplossing komt’, zegt Remo Wyffels, de voorzitter van Racing Club Roeselare. ‘Met een verhuis naar een andere locatie heb ik geen problemen, als er daarmee een einde komt aan deze frustrerende soap. Met onze vereniging willen we alleen maar onze hobby en sport uitoefenen.’

Bron: Nieuwsblad.be