Eneco Tour door Roeselare: Greipel wint in Ardooie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

De wielerwedstrijd Enecotour trok op 19 augustus door de Benelux. Het peloton kwam op Roeselaars grondgebied vanuit Ardooie en neemt de R32 en de Beversesteenweg terug richting Ardooie. De doortocht was tussen 15.57 en 16.25uur en tussen 16.18 en 16.50uur. Er was een parkeerverbod in de Beversesteenweg tussen de R32 en de grensscheiding met Ardooie aan beide kanten van de weg.

De op één na langste rit in deze Eneco Tour inspireerde niemand tot grootse dingen. Net als gisteren ontsnapten drie vrijbuiters al vroeg.

Bij het trio avonturiers zat onze landgenoot Stijn Neirynck (Topsport Vlaanderen), die tijdens de koers voorbij zijn woonplaats in Pittem-Egem reed.

De leiders kregen maximaal zeven minuten. Onder impuls van Garmin, Sky en Astana greep het peloton de vluchters op vijftien kilometer van de streep. Er volgde een verwachte spurt.

Greipel bezorgde Columbia de overwinning met duidelijk overwicht. McEwen kwam te laat. Volgend jaar rekent Omega Pharma-Lotto trouwens op de veelwinnende Duitser om voor ritzeges te zorgen.

(sporza.be)

Bekijk hier de foto’s