Knack Roeselare – Averbode live op Canvas+

Zaterdag gaat de volleybalcompetitie in de ereklasse weer van start. VRT sportcommentator Marc Willems blikt vooruit met favorieten Roeselare en Maaseik en uitdager Asse-Lennik. Zondag kunt u in Hands Up op Canvas live naar Roeselare-Averbode kijken.

Marc Willems blikt vooruit
Ereklasse is als Milaan-Sanremo

Dit weekend gaat de volleybalcompetitie van start. De nationale ereklasse lijkt wat op Milaan-Sanremo: een lange aanloop met wat leuke schermutselingen, maar uiteindelijk wordt toch alles in de laatste rechte lijn beslist.

In het volleybal is die laatste rechte lijn een play-off finale tussen Maaseik en Roeselare, of wordt het voor het eerst in 15 jaar toch anders?

Dominique Baeyens (coach Roeselare) : “Het is aan de andere ploegen om die traditie te doorbreken, maar puur theoretisch zijn Roeselare en Maaseik toch weer de sterksten.”

Vital Heynen (coach Maaseik) is het roerend eens met zijn collega: “De uitdaging is groot bij de andere ploegen, maar ik denk dat het toch weer een play-off finale tussen Maaseik en Roeselare wordt.”

De afgelopen jaren was Asse-Lennik de dichtste belager van de top 2. De kans is groot dat de ploeg van coach Alain Dardenne ook dit jaar die rol op zich zal nemen.

“Iedereen hoopt dat er eens een andere ploeg de finale speelt”, zegt Alain Dardenne (foto). “Wij zijn ambitieus en willen die ploeg zijn, al beseffen we dat het niet evident zal worden.”

Nieuwe en oude gezichten

Dit jaar zijn we een paar vertrouwde gezichten kwijt (Gert Van Walle, Dirk-Jan Van Gendt, Gertjan Claes, …), een aantal spelers wisselden van ploeg (Radovic, Wounembaina, Kevin Geerinckx, …) en voor nog anderen is het een weerzien met onze competitie. Wie had gedacht dat kerels als Allan Van de Loo of Stephen Shittu (allebei Averbode) nog ‘ns naar België zouden terugkeren?

Maaseik lijkt in vergelijking met vorig seizoen versterkt. De Limburgers haalden kwaliteit binnen, dat vindt ook Vital Heynen. “We hebben meer potentieel, meer mogelijkheden, daarvan een ploeg maken is nu de uitdaging.”

Roeselare heeft maar liefst negen Belgen in de selectie, het is ooit anders geweest. Maar kan Roeselare de titel pakken met zoveel jonge Belgen in het team? “Het is het volgen van een visie en houdt natuurlijk weloverwogen risico’s in, maar we hebben toch enkele heel ervaren spelers zoals Contreras en Depestele. Die mix zal tot goede resultaten leiden.”

Ook Asse-Lennik heeft een vernieuwingskuur ondergaan. “Na vorig seizoen wilden we verjongen en een andere wind laten waaien”, zegt coach Dardenne.

In de bossen van Averbode was het lange tijd stil wat transfers betrof. Groot was dan ook de verbazing toen de abdijjongens plots de transfers van ondermeer Shittu, Van de Loo en Paulides aankondigden.

Zowel Baeyens, Heynen als Dardenne hebben dezelfde mening over het nieuwe Averbode: “Ze gaan voor uitschieters zorgen, maar vraag is of die spelers een constante in hun spel kunnen leggen gedurende een heel seizoen.”

Kampioen opent seizoen zondag op Sporza
Landskampioen Roeselare heeft de eer om de competitie voor de camera’s van Sporza op gang te schieten. Tegenstander is Averbode.
Deze boeiende openingswedstrijd is op zondag rechtstreeks te volgen in Hands Up op Canvas+ vanaf 14u30 en omstreeks 16u15 (na de veldrit in Namen) ook in uitgesteld relais op Canvas.

Bron: Sporza.be

Sluit Menu