Criterium Roeselare loopt

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Ontstaan van Roeselare Loopt

Individuele sporten (lopen, fietsen, wandelen, …) kennen een hype. Meer en meer wordt vrijetijd ingevuld wanneer men dat wil, met wie, hoe. Sport in de open lucht, ter bevordering van de gezondheid. Het recreatieve karakter krijgt stilaan de bovenhand ten opzichte van het competitieve element.

De sportdienst, in samenwerking met de vzw sportevenementen, wenst hier op in te spelen door actief het lopen te promoten, te meer omdat deze doelstelling perfect aansluit bij het sport-voor-allen decreet welke onder andere de stimulering beoogt van de anders georganiseerde sport (sport buiten de normale clubwerking).

De promotie van de loopsport gebeurt in de eerste plaats door de bestaande loopwedstrijden te Roeselare bundelen tot 1 Roeselaars loopcriterium. Hiervoor werd een overleg gepleegd met de verschillende organisatoren die allen meteen heel enthousiast hun deelname bevestigden.

Elke loper die aan minstens 3 van de 5 wedstrijden deelneemt, wordt uitgenodigd op de prijsuitreiking waar hij/zij een aandenken in ontvangst mag nemen.
Voor de lopers die deelnemen aan de lange afstanden van de respectievelijke wedstrijden wordt een apart criterium-klassement opgemaakt in 2 categorieën (Dames / Heren) waarbij een prijs wordt toegekend aan de eerste 3 en een trofee kampioen van Roeselare aan de winnaars uit Roeselare.

Deelnemende organisaties 2012

4 mei: Dwars over de Mandel
17 mei: Krottegem Corrida
30 mei: Dwars door de Zilten
21 juli: 21-juli Stratenloop
25 november: Westlaanrun

Meer info over elke loopwedstrijd vind je terug op de website van de organisatie.

Bekijk hier de foto’s van alle loopwedstrijden van Roeselare loopt.

Bron: Roeselare.be