Annemiek Van Vleuten wint 6e Prijs stad Roeselare

Annemiek Van Vleuten wint 6e Prijs stad Roeselare

Zondag 22 april werd de 6e Prijs stad Roeselare gereden. Absolute wereldtoppers stonden er aan de start bij de vrouwen elite. Wereldkampioene Giorgia Bronzini, Marianne Vos, Emma Johansson, Evelyn Arys, Nicole Cooke, … stonden er aan de start.
De wedstrijd ging van start in regenweer, maar al snel kwam de zon er door. Na de beklimming van de Kemmelberg viel het peleton uiteen. Na de beklimming van de Rode Berg ontstond een kopgroep van drie: Christel Ferrier-Bruneau, Annemiek Van Vleuten en Linda Villumsen. De drie werkten goed samen en achter hen viel het stil.
Het drietal reed een voorsprong van 4 minuten bij elkaar en sprintte voor de overwinning. Hierin toonde Annemiek Van Vleuten zich de beste. Zo won de ex-winnares van de Ronde van Vlaanderen zich de beste in de 6e editie van de Prijs stad Roeselare.
 

Marianne Vos en Emma Johannson tijdens de 6e Prijs stad Roeselare Annemiek Van Vleuten wint 6e Prijs stad Roeselare Floran Senechal wint 3e Prijs stad Roeselare ezc

 
 

© Francky Dryepondt
 
Florian Senechal (elite zonder contract – Team EFC) won afgescheiden voor zijn ploegmaat Dieter Bouvry, Ruben Boons werd derde.

© Francky Dryepondt
 
Wiebren Plovie (C.T.- DJ.Matic-Kortrijk) wint de GP Hostekint 2012. Hij won in de sprint voor Maxime De Poorter (Cycling Team Avia Fuji Westhoek) en Emiel Planckaert (C.T.- DJ.Matic – Kortrijk).

© Francky Dryepondt
 
http://www.prijsstadroeselare.be