West-Vlaanderens mooiste: 25 fietstochten in 4 dagen

West-Vlaanderens mooiste: 25 fietstochten in 4 dagen

Tussen 23 en 26 augustus 2012 (donderdag t.e.m. zondag) kan je naar hartelust fietstochten kiezen. West-Vlaanderens Mooiste, de nieuwe naam van Roeselare Fietst/de Roeselaarse fietsvierdaagse biedt een uitgebreid assortiment aan fietstochten.

Wie koos voor de fietsvierdaagse kan al niet meer terecht op de voorziene camping op het KA Roeselare. Deze is reeds ‘uitverkocht’. Mensen met een kampeerwagen kunnen nu terecht op de parking van de Expo Roeselare.

De eerste 2 dagen, staan vooral in teken van de wielerliefhebber. De fietstochten gaan van 25 km tot 100 km. De start wordt telkens gegeven op de Expo in Roeselare. Van daar uit kan je de provincie West-Vlaanderen verkennen op je fiets.

West-Vlaanderens MooisteOp donderdag verken je de Leiestreek in het thema van ‘150 jaar kanaal’.
Op vrijdag staan de fietstochten in het teken van ‘In het jaar van Odiel’, de eerste Belgische winnaar van de ‘Tour de France’ en de Westvlaamse wielercultuur.

Op zaterdag wordt het aanbod al uitgebreider. Naast de tochten voor wielertoeristen die tot 150 km gaan, kan je ook mountainbiken. De afstanden hier gaan tot 80 km.
De gezamenlijke tocht voor wielertoeristen en wielerliefhebbers gaat van start om 9u30. Johan Museeuw en Gella Vandecaveye, peter en meter van het fietsevenement, rijden mee tijdens deze tocht. Fietsers die voor deze tocht kiezen, krijgen 100 km voor de wielen geschoven.

wielertoeristenOp zondag doet de organisatie er nog een schepje bovenop. Naast de fietstochten voor wielertoeristen en de mountainbiketochten, zijn er ook de familiefietstocht en de kinderfietstocht.
Voor de familiefietstocht kan je kiezen tussen 25 en 50 km. Je fietst in de wijde omgeving van Roeselare. Er zijn ook verschillende startplaatsen voorzien, zoals oa De Nieuwe Deure in Beveren en Krachtbalclub ‘Hoger op Beitem’ in Beitem.
Om 14u is er een begeleide fietstocht voorzien. Deze groep fietsers rijden de 50 km en starten aan de Expo in Roeselare.
De kinderen krijgen 16 km om te fietsen tijdens de kinderfietstocht en krijgen onderweg enkele stopplaatsen die voorzien zijn van kinderanimatie. Zo zal er op het kerelsplein een springkasteel zijn en andere animatie.

kinderfietstochtNaast de fietstochten van de organistie voorzien, zijn er ook allerlei andere fiets-‘specials’. Zo kan je als jongere tussen de 8 en 11 jaar deelnemen aan de Fit & Fun tour van Nesquik op zondag. Hierin kan je je behendigheid op de fiets testen. Iedere deelnemer hieraan, krijgt een keicoole Nesquik t-shirt!
Op zaterdag voorziet Decathlon een Olympiade. Je kan er je sportiviteit testen door het beoefenen van allerlei sporten.

Op zaterdag 25 augustus is er een gratis busverbinding, zowel heen als terug, van de start- en aankomstplaats in Expo Roeselare naar het centrum van de stad. Ontdek na het fietsen gratis het centrum van Roeselare en maak kennis met het ‘Roeselen’! (www.centrumroeselare.be)

De inschrijving per fietstocht bedraagt € 3,00.

Voor alle info kan je terecht op www.westvlaanderensmooiste.be.
Met vragen rond deze fietstochten en organisatie kan je terecht bij:
Sportdienst Roeselare: Björn Leenknegt
Zuidstraat 3, 8800 Roeselare
051 26 23 67, bleenknegt@roeselare.be

Sluit Menu