Leerlingen sporten: nieuw jaar SNS van start

Leerlingen sporten: nieuw jaar SNS van start

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Roeselare – Bij de start van het nieuwe schooljaar schiet ook SNS (Sport Na School) weer uit de startblokken. Met de SNS-pas kunnen leerlingen na schooltijd onbeperkt deelnemen aan een hele resem sportactiviteiten.

“SNS is een sportpas waarmee jongeren uit het secundair onderwijs, schoolgaand of wonend in Roeselare, kunnen deelnemen aan en heleboel sportactiviteiten”, vertelt Katrien Abbeloos. “De sporten zijn heel uiteenlopend en zijn niet beperkt tot de klassieke sporten zoals voetbal, volleybal of atletiek. Ook minder bekende sporten zoals airtrack, salto-trampoline en spinning zijn er bij.

SNS kajakLeerlingen kunnen een SNS-pas aankopen via de sportdienst voor 30 euro voor 1 semester of 45 euro voor een heel schooljaar. Door een opleg van 10 euro te betalen kunnen ze ook sporten tijdens de schoolvakanties.

De meeste sporten worden georganiseerd in initiaties van twaalf weken, maar er worden voor bepaalde sporten ook korte kennismakingen georganiseerd. Zo kan er kennis gemaakt worden met airtrack, een soort van tumbling, maar dan op een verend luchtkussen.
Ook zijn er korte initiaties American Swing dance, kajak, karabijnschieten, rope skipping, rugby, salsa en salto-trampoline.
SNS bowlingDe sporten die wekelijks, zelfs tot meerdere keren kunnen beoefend worden, zijn atletiek, bowling, circurstechnieken, dansmix, fitness, handbal, judo, karate, paardrijden, progressive self defence, spinning, skaten, squash, taekwondo, voetbal, volleybal, zumba en zwemmen.”

Meer infop www.sportnaschool.be
Bron: De Streekkrant