Roeselare: EK-zilver voor jonge petanquers

Roeselare: EK-zilver voor jonge petanquers

Tijdens het weekend van 2 november 2012 hebben dames en jongeren in Gent gestreden voor Europese Kampioenentitels petanque. Jeugdspeler Karim D’Heedene van PC Colora werd tweede met zijn ploeg.

Aan het Europese kampioenschap (EK), dat plaatsvond in de topsporthal in Gent, namen twee Belgische ploegen deel: een ploeg met een Vlaming (Dieter Verplancke) en drie Franstaligen (Cyril Vangriecken, Dylan Alexandre en Matthieu Berode) en een team van twee Vlamingen (Karim D’heedene en Gregory Kausse) en evenveel Franstaligen (Corentin Nicolay en Corentin Buffe).
De tweede ploeg slaagde erin de tweede plaats te behalen. Beide ploegen raakten door de voorrondes met telkens vijf wedstrijden. De Belgische ploegen versloegen Noorwegen, de Republiek Tsjechië, Engeland, Italie, Zweden, Nederland, Luxemburg en Denemarken. In de tweede rond gaven ze Zweden, Zwitserland en Monaco het nakijken.
In de kwartfinale botste de eerste ploeg echter tegen het te sterke Frankrijk. Na een overwinning tegen Nederland, nam de tweede ploeg het op tegen de onklopbare Fransen.

EK Zilver België voor jonge petanquers

Bron: Passe-Partout (week 46, editie van 14.11.2012)

Sluit Menu