Topdag voor de cross

Topdag voor de cross

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

ROESELARE – Op zondag 25 november is het een hoogdag voor de atletiekliefhebbers. De nationale en internationale veldlooptop maken dan opnieuw hun opwachting op Schiervelde.

“Voor onze organisatie is het een speciale dag, want wij zijn samen met Hannuit de enige organisatie die er al 31 jaar lang bij is”, vertelt organisator Noël De Meyere. “We zijn dit jaar de derde manche in de CrossCup, na Gent en Mol en we zijn ook weer de selectiewedstrijd voor de Belgische atleten voor het EK laer dit seizoen in Budapest. Het parcours op de site Schiervelde is quasi ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar. We behouden dus onze mooie startzone! Ook bewijzen we met dit parcours dat we meer zijn dan een voetbalveldcross door bijvoorbeeld het toevoegen van een zandbak en de doortocht door hoeve Dedrie. Daarvoor wil ik ook het bestuur van KSV Roeselare bedanken die dit parcours mee mogelijk maakten.”

Toppers
“De cross staat of valt natuurlijk ook met het deelnemersveld”, gaat Noël verder. “Daarover kunnen we dit jaar weer heel tevreden zijn. Bij de mannen hebben we Europees kampioen Atelaw Bekele, Belgisch Kampioen Abdi Bashir en de sterke Italiaan Daniele Meucci. Ook opkomend talent Pieter Hannes komt aan de start. Bij de vrouwen wordt het vooral uitkijken naar onze drie KAVR-atletes, namelijk Veerle Dejaeghere, Barbara Maveau en Sofie Gallein. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder meer Zenobie Van Gansbeke, Olympisch finalisten Clarisse Cruz en Lyudmiyla Kovalenko en de winnares van vorig jaar, Yuliya Ruban.”

Bron: De Streekkrant
Website CrossCup Roeselare: sport.be.msn.com/lottocrosscup/2012/nl/roeselare/