Knack Roeselare naar CEV cup na verlies tegen Kazan
Knack Roeselare

Knack Roeselare naar CEV cup na verlies tegen Kazan

KNACK Roeselare heeft niet kunnen stunten tegen Kazan

Het heeft niet mogen zijn voor KNACK Roeselare. Vooraf was reeds duidelijk dat het best de drie punten pakte om door te stoten naar de final 12. Een onmogelijke opgave?
Hoewel, Kazan liet enkele van zijn topspelers rusten en startte met een halve eerste ploeg tussen de lijnen.
Waren het de zenuwen, of de vijf voorbije vijfsetters, maar KNACK Roeselare was zichzelve niet en haalde alleen in de derde set het normale niveau.
Met een kurkdroge 0-3 als resultaat.

KNACK verliest dus en eindigt als minst goede tweede. Daarmee zijn alle kansen verkeken om door te stoten naar de final 12.

KNACK heeft er echter een meer dan verdienstelijk Europees parcours op zitten en mag de Champions League met opgeheven hoofd verlaten. KNACK kan zijn pijlen nu richten op de CEV-cup waar het de kwartfinales vervoegt. De loting daarvoor volgt over enkele dagen.

Wedstrijdverslag
Set 1 (17-25)
Het begin van de eerste set gaat heel gelijkopgaand. KNACK Roeselare ligt niet echt onder en blijft aanklampen tot halverwege de set. Daarna was het vet grotendeels van de Roeselaarse soep en moest de thuisploeg de wedstrijd ondergaan. Bij 15-20 deed het publiek de hoop nog even oplaaien, maar de vreugde was van korte duur. De Russen zijn duidelijk beter, KNACK zal iets beters moeten bedenken, wil het de punten aan huis houden.

Set 2 (14-25)
De thuisploeg kon tijdens de setwissel blijkbaar geen vertrouwen tanken en kijkt snel tegen een 4-8 en 5-11 achterstand aan. En dan ging het snel, heel snel en te snel: 14-25. De Russen laten bij momenten echt wel hun klasse door de zaal flitsen met powervolley.

Set 3 (26-28)
Zolang het theoretisch nog kan, moet KNACK elke kans grijpen. Kazan nam het even wat makkelijker op en de thuisploeg toonde minder ontzag: 5-2. Het was echter maar een klein dipje van de Europese kampioen, want bij de eerste technische time-out was de kloof maar 1 puntje meer, 8-7. Toch speelt KNACK nu voor wat het waard is en blijft het vechten voor elk punt, 13-13 en 16-15. 21-19.
Kazan duwt weer even door, maar kan 3 matchpunten niet verzilveren. Nummer 4 dan maar. En ‘t is de goeie, 26-28.

Bron: Lieven Vanlerberghe, perscel KNACK Roeselare
Website: www.knackvolley.be


Interessante loting voor KNACK Roeselare in CEV-cup

Een onschuldige CEV-hand heeft KNACK Roeselare een ferme uitdaging bezorgd bij de loting in de CEV-cup. De tegenstander in de Challenge Round (1/4 finale) wordt het Turkse Halkbank Ankara. Niet te verwarren met Maliye Milli Piyango Ankara dat gisteren in de golden set Schelde-Natie Precura Antwerpen uitschakelde of Ziraat Hankasi Ankara waar Vital Heynen is neergestreken. Halkbank Ankara, vierde in de Turkse competitie, elimineerde in de vorige ronde het Russische Iskra Odintsovo (ploeg van Frank Depestele vorig seizoen) na 3-1 thuis en een droge 0-3 uit winst in Rusland. En sedert woensdagavond weet KNACK Roeselare wat Russische ploegen (zoals Zenit Kazan) waard zijn. Bekende spelers bij Halkbank zijn de Amerikaan William Reid Priddy en opposite Ahmed Abdelhay uit Egypte. Lichtpunt voor KNACK Roeselare in de dubbele confrontatie met Halkbank Ankara is dat de terugwedstrijd, en een eventuele Golden Set, in Schiervelde wordt gespeeld. Nu al zeker een superwedstrijd om naar uit te kijken ! En dat is nog niet alles !

Laat ons even verder neuzen in de loting. Data voor de dubbele confrontatie met Halkbank Ankara zijn 16 januari (uit) en 23 januari (thuis). Bij eventuele winst ontmoet KNACK Roeselare in de halve finale de winnaar van Tours VB (Frankrijk) – Lokomotiv Kharkiv (Oekraïne). Wedstrijden op 6 februari (thuis) en 13 februari (uit). En opnieuw bij eventuele winst, volgt de finale van de CEV-cup met de formule heen en terug (m.a.w. geen Final Four in de CEV-cup). Met als mogelijke tegenstander de winnaar van het duel Generali Unterhaching (Duitsland)/Andreoli Latina (Italië) vs Ceske Budejovice (Tsjechië)/Piyango Ankara (Turkije). Met als klap op de vuurpijl : eerst uit op 27 februari en dan thuis in het weekend van 02/03 maart. M.a.w. met het perspectief om de laatste finalewedstrijd in Topsporthal Schiervelde te spelen. Als dat geen extra motivatie is !

Bron: Johan Eeckhout (Pers en website KNACK Roeselare)

Sluit Menu