4e Natourcriterium Roeselare in stadscentrum en gratis!
4e natourcriterium roeselare op 23 juli 2013

4e Natourcriterium Roeselare in stadscentrum en gratis!

Het 4e natourcriterium in Roeselare zal doorgaan op dinsdag 23 juli 2013 in het stadscentrum en de toegang wordt gratis.

De organisatie zet zich achter de keuze om het Natourcriterium dit jaar in het centrum van de stad Roeselare te organiseren en het event gratis toegankelijk te maken voor het publiek.
De vzw Roeselare Koerst heeft de voorbije maanden overleg gepleegd met verschillende instanties omtrent de haalbaarheid om het Natourcriterium dichter naar het stadscentrum te brengen.
Alle betrokken partijen zijn van oordeel dat deze nieuwe wending een positief gevolg zal opleveren voor het Natourcriterium en de stad Roeselare.

Naar jaarlijkse gewoonte start het Natourcriterium met de nieuwelingenwedstrijd.
Daarna, ook nieuw en bijkomend dit jaar is dat de renners voor de start van het criterium nog een tijdrit zullen afleggen op hetzelfde parcours.
De start- en aankomstplaats bevinden zich in de Sint Amandsstraat, nabij het Deconinckplein en de Moermanparking. De wedstrijd wordt betwist in enkele belangrijke winkelstraten van de stad met passage aan de Grote Markt.

De 3e editie van het natourcriterium werd gewonnen door Ryder Hesjedal (Garmin-Cervélo) voor Thomas De Gendt (Vacansoleil) en Guillaume Van Keirsbulck (Omega Pharma – Quickstep).

podium 3e natourcriterium Roeselare
Foto © Francky Dryepondt

Zo was het in 2012…
Website Natourcriterium Roeselare: www.natourroeselare.be

Sluit Menu