7e landstitel voor Knack Roeselare!
7e landstitel volleybal voor Knack Roeselare

7e landstitel voor Knack Roeselare!

In een overvol Schiervelde heeft volleybalteam Knack Roeselare heeft voor de 7e keer in hun bestaan de landstitel behaald. Tegen, wie anders, dan eeuwige rivaal Noliko Maaseik werd het 3-0 in de playoffs.
De 3e wedstrijd van de play-offs werd gewonnen met 3-1 (25-20, 25-20, 19-25, 25-16). Eerder dit seizoen won Roeselare ook al de beker.

Opnieuw was kapitein Hendrik Tuerlinckx een van de sterkhouders bij de thuisploeg. Zelfs toen Maaseik de 3e set won, twijfelde Roeselare niet. Roeselare won overtuigend de laatste set en toonde wie de titel verdiende.
“We hebben het gehaald omdat de honger hier enorm groot was. We waren één team dit seizoen en coach Rousseaux heeft daar een groot aandeel in.” aldus Hendrik Tuerlinckx aan Sporza.
In het eerste seizoen van trainer Emile Rousseaux wordt meteen geschiedenis geschreven met een dubbel!

Voor Wouter Verhelst en Manu Callebert was dit meteen de laatste wedstrijd voor Knack Roeselare. Zij verlaten de ploeg. Verhelst gaat na 8 jaar Knack, spelen voor Hermes Oostende. Manu Callebert die 22 jaar (!) in het shirt van Knack speelde, gaat naar Doskom Moorslede.
Assistent-coach Bart Hungenaert gaat aan de slag als trainer bij VT Optima Lendelede uit Liga B.

· Verslag van Sporza in het Nieuws: Sporza.be
· De analyse van Marc Willems: “One team, One family” – Coach Emile Rousseaux, de schrik van de klankman tijdens live-uitzendingen, heeft van het “nieuwe” Roeselare snel een geoliede machine gemaakt.
· Verslag van WTV: focus-wtv.be.

Website Knack Roeselare: www.knackvolley.be

Knack Roeselare viert 7e landstitel volleybal
Ploegfoto van landskampioen Knack Roeselare

Enkele sfeerbeelden van de laatste wedstrijd en titelviering:

Emile Rousseaux

begin wedstrijd

voorstelling spelers volleybal

Fourstreet Dancers

tactische time-out

receptie volleybal

block volleybal

Thomas Rousseaux

time-out Maaseik

Block van Hendrick Tuerlinckx

frustatrie bij Maaseik

Goed block aan net

Chris Meertens van Sporza

den arbiter maakt fouten...

Hendrick Tuerlinckx

Joppe Paulides

concentratie aan het net

block aan het net

Thomas Rousseaux

Bedankt Manu Callebert!

Stijn Dejonckheere

landstitel is binnen

titelviering

titelviering

Stijn D'hulst, Joppe Paulides en Hendrick Tuerlinckx

Emile Rousseaux

Wouter Verhelst

Ruben Van Hirtum

titelviering

Trofee omhoog bij titelviering

titelviering

titelviering

ploegfoto landskampioen Knack Roeselare

Ploegfoto van Landskampioen Knack Roeselare, seizoen 2012-2013

Ploegfoto van Landskampioen Knack Roeselare, seizoen 2012-2013

 

Bekijk hier de hele reeks foto’s…

 

Matthijs Verhanneman keert terug naar Roeselare

Een dag na het vieren van de landstitel komt Knack Roeselare al met nieuws om hun spelerskern uit te breiden. Matthijs Verhanneman, receptie-hoekspeler, komt voor 2 seizoen de landskampioen versterken. Verhannemen (1,98m groot & 24 jaar) speelde eerder al 4 seizoenen voor Roeselare (2006-2010) waarna hij de club verliet voor Trentino in Italië, maar daar werd uitgeleend aan Ravenna (A1) en Molfetta (A2).

‘Dit succes komt eigenlijk te vroeg’

Voorzitter Daniël Vanden Berghe over het wonderjaar van Roeselare

Knack Roeselare heeft een echt boerenjaar achter de rug. Het begon met het Europees overwinteren in een nochtans moeilijke poule. Daarna ging het steeds crescendo met de bekerwinst in februari en dé apotheose vorige zaterdag, een zevende landstitel.

‘Voor het seizoen koesterden we nochtans heel bescheiden verwachtingen’, herinnert voorzitter Daniël Vanden Berghe zich nog goed. ‘Na twee tegenvallende jaren wilden we het geweer van schouder veranderen en bouwen aan iets nieuws. Het tijdperk Baeyens werd afgesloten en de kern werd grondig hervormd met liefst zeven nieuwe spelers. Het doel was om te pieken naar 2014 want dan bestaat de club vijftig jaar. We wilden van dat gouden jubileumjaar iets moois maken op sportief vlak.’

‘De spelers en de trainer hebben onze plannen verdorie gedwarsboomd’, lacht de Roeselaarse voorzitter tevreden. ‘Onze successen, beker en titel, komen een jaar te vroeg. We hadden in dit voorziene overgangsjaar weinig verwacht en hebben alles gekregen. Eerst overwinterden we Europees ondanks een zware poule in de Champions League. In februari pakten we de beker. We domineerden zowel in de reguliere competitie als in de play-offs. We evolueerden van underdog tot superfavoriet en konden die favorietenrol in de finale met brio waarmaken. Volgend seizoen beter doen kan niet. Even goed doen zou al fantastisch zijn.’

Factor Emile Rousseaux

‘Het is moeilijk om de factoren op te sommen die aan de basis liggen van de successen dit seizoen’, vervolgt Vanden Berghe. ‘Er is uiteraard de factor Rousseaux. Er werden heel wat wenkbrauwen gefronst toen wij bekend maakten dat Emile Dominique Baeyens zou vervangen, en dan druk ik mij nog zacht uit. Maar het bestuur was overtuigd van de kwaliteiten van Rousseaux. Zijn gebrek aan ervaring om met profspelers te werken was misschien een minpuntje maar daar hebben we weinig van gemerkt. Emile is niet alleen een echte proftrainer maar hij waakt ook over zijn spelers als een huisvader. In het begin wekte dat wel wat argwaan bij sommigen maar die verdween als sneeuw voor de zon naarmate de overwinningen zich opstapelden. De resultaten bepalen natuurlijk alles in de sport.’

‘Een tweede en misschien nog belangrijkere factor is de spelersgroep’, gaat Vanden Berghe verder. ‘Ook wat dat betreft pakte de mayonaise. We wisten natuurlijk dat er voldoende talenten in de groep zitten maar ik heb als voorzitter nog nooit een kern meegemaakt met zo’n schitterende mentaliteit en met zo weinig vedetteallures. Met Eemi Tervaportti bijvoorbeeld hebben wij de beste spelverdeler uit de Belgische competitie in de rangen, terwijl wij vorig seizoen nog Nico Freriks met een onvoldoende moesten doorsturen.’

‘Bij al die successen moeten we als bestuur evenwel de beide voeten op de grond houden. Het budget gaat volgend seizoen met 50 000 euro naar beneden. Hetzelfde is ook het geval bij Maaseik, vertelde voorzitter Raedschelders mij vorige zaterdag. Onze kern bestond dit jaar uit dertien spelers. Die wordt voor volgend seizoen tot twaalf of zelfs elf herleid. Anderzijds konden wij de ruggengraat van onze kern behouden en die zelfs versterken met een klepper als Matthijs Verhanneman die na twee seizoenen Italië terugkeert bij ons. Voor volgend seizoen zitten we dus al goed.’

Bron: Nieuwsblad.be

 

Hendrik Tuerlinckx speler van het jaar

Hendrik Tuerlinckx (Roeselare): 323 punten
Eemi Tervaportti (Roeselare): 138 punten
Jelte Maan (Maaseik): 50 punten

Hendrik Tuerlinckx begon zijn carrière bij Everbeur en belandde na een omzwerving bij het Italiaanse Perugia vijf jaar geleden bij Roeselare. Dit seizoen was de 25-jarige international als hoofdaanvaller de motor die de West-Vlamingen naar bekerwinst en de zevende landstitel in de clubgeschiedenis stuwde.

Andere prijzen voor Knack Roeselare
MVP van de competitie en de play-offs: Hendrik Tuerlinckx
Trainer van het Jaar: Emile Rousseaux
Rookie van het jaar: Thomas Rousseaux