Stoffel Vandoorne de sterkste in openingsrace Monza
Stoffel Vandoorne wint openingsrace Monza

Stoffel Vandoorne de sterkste in openingsrace Monza

Stoffel Vandoorne heeft zijn debuutrace in de Formule Renault 3.5 gewonnen. Op het circuit van Monza won de Belg met een voorsprong van zeven seconden op Kevin Magnussen, terwijl Christopher Zanella het podium completeerde. Nigel Melker eindigde als vijfde.

Vandoorne startte van pole-position en wist in de eerste zeven ronden een gat van bijna tien seconden te slaan, omdat Nikolay Martsenko de rest van het veld ophield. In de zesde ronde werd hij echter door Will Stevens in de rondte getikt, waarna titelkandidaat Antonio Felix da Costa naar de tweede plaats opschoof en jacht begon te maken op Vandoorne. In een paar ronden tijd wist hij het verschil te halveren, maar in de veertiende ronde vloog hij rechtdoor bij de chicane, waarbij zijn ophanging brak en hij zijn Arden Caterham naast de baan moest parkeren.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Niets hield Vandoorne daarna nog tegen om de race te winnen en de opvolger van Robin Frijns bij Fortec deed dat met gemak. In eerste instantie wist hij zijn voorsprong nog uit te breiden tot vijftien seconde, voor hij het materiaal begon te sparen. Hij liet Magnussen, die als zevende was gestart, nog tot op zeven seconden komen, maar de Deen vormde nooit een gevaar. Zanella eindigde op de tweede positie, voor Oliver Webb, de teamgenoot van Vandoorne bij Fortec Motorsports.

Nigel Melker werd vijfde, na een late inhaalactie op Arthur Pic. De Nederlander moest vanwege een kwalificatiestraf eigenlijk als laatste starten, maar deze straf werd teruggedraaid, waardoor hij zijn oorspronkelijke twaalfde startplek kon innemen. Een goede start leverde hem al een paar posities winst op, en uiteindelijk zou hij dus als vijfde finishen, voor Pic, Jazeman Jaafar, Mihai Marinescu en Matias Laine. Norman Nato pakte het laatste punt.

De tweede race is zondagmiddag om 13.05 uur. ’s Ochtends om 9 uur is eerst nog de kwalificatie.

Uitslag van race 1 – World Series by Renault: Autodromo Nazionale Monza 2013
Resultaat race 1 World Series by Renault Monza 2013

Bron: gpupdate.net

Stoffel Vandoorne wint openingsrace Monza 2013
Foto Stoffel Vandoorne Facebook

Stoffel plaatst zelf nog een tweet over zijn race:
Stoffel Vandoorne op twitter

 

Stoffel Vandoorne leider in klassement na 2 races Monza

Stoffel Vandoorne 3e in Monza in race 2
Stoffel Vandoorne 3e in race 2 van Monza.

In de 2e race in Monza werd Stoffel Vandoorne 3e. Hierdoor mocht hij opnieuw op het podium komen en is leider in het klassement met 40 punten, 4 meer dan de Deen Magnussen. Antonio Da Costa die de 2e race won is 3e met 25 punten.
Binnen 3 weken volgt de volgende race.

 

Klassement Formule Renault 3.5 na Monza (7 april 2013)
Klassement Formule Renault 3.5 na 2 races in Monza, 7 april 2013

 

Meer info over Stoffel Vandoorne.

Sluit Menu