Schoolzwemmen onder druk
zwembad Spillebad Roeselare

Schoolzwemmen onder druk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Roeselare – De basisscholen van De Zilverberg, Beitem en De Verrekijker Rumbeke die tot nog toe naar het zwembad van Moorslede gingen, zwemmen vanaf volgend schooljaar in het nu al overvolle Spillebad. “Er is een groot tekort aan zwemwater in Roeselare”, vertelt schepen van sport José Debels.

Omdat de drie basisscholen volgend schooljaar fors meer zouden moeten betalen voor het schoolzwemmen in Moorslede, hebben de directies gevraagd om ook in Roeselare te kunnen gaan zwemmen. “Doordat zwemmen in de eindtermen van het lager onderwijs is ingeschreven, geven we in het Spillebad voor het schoolzwemmen voorrang aan deze scholen te nadele van het secundair onderwijs”, zegt José Debels.
“Voor volgend schooljaar had de sportdienst al een schema gemaakt voor het schoolzwemmen, maar dat werd ondertussen aangepast. De drie lagere scholen in kwestie kunnen nu bij ons terecht, maar enkele secundaire scholen hebben daardoor minder uren gekregen.”

Meerjarenplan
“De capaciteit van het huidige Spillebad is een groot probleem. Roeselare is een echte onderwijsstad en door het grote aantal scholen, is ons zwembad gewoonweg te klein. In vergelijking met het aantal inwoners kampt Roeselare met een groot tekort aan zwemwater. Volgens de norm zouden we 700 vierkante meter zwemwater moeten hebben, maar we beschikken slechts over 400 vierkante meter. Dit gegeven wordt zeker meegenomen in de bespreking met de privépartners die kandidaat zijn om een nieuw zwembad te bouwen. Eind dit jaar zullen we op de gemeenteraad ons strategisch meerjarenplan met de geplande investeringen voor 2014-2019 voorstellen. Tegen dan moet er ook een beslissing zijn of er effectief een nieuw zwembad komt”

Bron: De streekkrant