Sofie Gallein en Alexander Doom aan de start van internationaal Kampioenschap atletiek
Sofie Gallein en Alexander Doom

Sofie Gallein en Alexander Doom aan de start van internationaal Kampioenschap atletiek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Deze zomer staan twee avr atleten aan de start van een internationaal kampioenschap. Sofie Gallein kwalificeerde zich op de 3000m steeple van de Vlaamse kampioenschappen in Ninove met een verbetering van 10’19’93 tot 10’11″75 voor het EK voor beloften dat gehouden wordt in het Finse Tampere van 11 tot 14 juli. Sofie loopt haar eerste wedstrijd op 11 juli omstreeks 12u05. Je kan de resultaten van de belgische atleten via deze link volgen: www.val.be of via de website van het kampioenschap www.tampere2013.fi.

Onze tweede atleet is Alexander Doom, die kon zich plaatsen voor het European Youth Olympic Festival: een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters uit heel Europa. In negen verschillende Olympische disciplines gaan jonge sporters voor het goud. Het EYOF is een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen. Zo worden de sporters net als op de Spelen gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag. Aan deze wedstrijd nam Sofie in 2009 deel, ook in het Finse Tampere, met een prachtig resultaat want ze stond daar op het hoogste schavotje. Alexander liep zijn limiet op onze eigen piste te Roeselare op het provinciaal kampioenschap zijn tijd 49.03. Het EOYF start op 14 juli en duurt tot 19 juli.
Alexander komt uit op de 400m en de 4×100. Zijn eerste wedstrijd staat gepland op maandag 15 juli, je kan zijn resultaten volgen op http://www.val.be/?mnuid=841 of via https://www.facebook.com/BelgianJuniorOlympicTeam of https://utrecht2013.com.

Bron: Christ Doom

Sofie Gallein en Alexander Doom