BOIC draagt Alexander Doom voor als kandidaat Piotr Nurowski prijs
Alexander Doom

BOIC draagt Alexander Doom voor als kandidaat Piotr Nurowski prijs

Het BOIC draagt atleet Alexander Doom voor als laureaat voor de Piotr Nurowski Prize Award, een prijs die het EOC uitreikt aan de beste jonge Europese atleet.
Alexander Doom won goud op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Nederlandse Utrecht van voorbije zomer. Hij liep de finale van de 400m in 47.93

Ter nagedachtenis van de gewezen voorzitter van het Poolse NOC en voormalig lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Olympische Comités (EOC) die in 2010 tragisch om het leven kwam, heeft het EOC de Prijs «Piotr Nurowski » in het leven geroepen.

Het EOC wenst de nagedachtenis aan Piotr Nurowski levendig te houden door jonge atleten aan te moedigen een topsportcarrière uit te bouwen en bij de jonge generaties een op Olympische waarden gestoelde gezonde levensstijl, te promoten.

Het EOC zal nu, in samenspraak met de 49 Europese NOC’s, de atletencommissie en het uitvoerend comité van het EOC, kiezen voor vijf finalisten.

De naam van de laureaat zal officieel worden aangekondigd en de prijs uitgereikt op de EOC algemene vergadering in Rome op 22 en 23 november van dit jaar.

Het bestuur, trainers en de avr-familie duimen voor Alexander!!

Sluit Menu