Whitmash wil Vandoorne en Magnussen in de Formule 1
Stoffel Vandoorne

Whitmash wil Vandoorne en Magnussen in de Formule 1

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Martin Whitmarsh wil Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne in de Formule 1, dat verklaarde hij enkele dagen geleden in een interview aan Reuters. “Ze verdienen beiden een plaats in de Formule 1 en zullen daar uiteindelijk ook wel geraken”, aldus Whitmarsh. Zowel Vandoorne als Magnussen zijn door McLaren uitgekozen om deel te nemen aan het McLaren Young Driver programma. Beiden rijden momenteel in de Formula Renault 3.5, Magnusen leidt het kampioenschap voor Vandoorne.

“Ik denk dat ze allebei goede kerels zijn en ze beiden in de toekomst in de Formule 1 zullen rijden en het is onze plicht om ze daar te krijgen.”

“Op de één of andere manier zullen we een manier vinden om ze in de Formule 1 te krijgen. Ze verdienen het”.

“Beiden zullen ze in de toekomst Formule 1 rijders zijn, de vraag is alleen hoe snel we ze daar zullen krijgen. Ze zijn nog jong, het hoeft niet perse al volgend jaar te zijn.”

Magnussen (McLaren) heeft reeds gesprekken gehad met Lotus, Force India en Marussia. Bob Fernley, teamhoofd bij Force India sluit de komst van Magnussen alvast niet uit al ligt de uiteindelijke beslissing bij teameigenaar Vijay Mallya. Fernley:”Ik denk dat we in een situatie komen dat er een aantal goede rijders op komst zijn. Als Magnussen echt zo goed is, waarom niet dan”.

De Deen zette vorig jaar tijdens de Young Driver test in Abu Dhabi een tijd neer die een zesde plaats op de startgrid zou opleveren. Dit jaar blonk hij uit in de McLaren tijdens de Young Driver test. Whitmarsh:”Hij reed 110 ronden, was de snelste en deed alles perfect”.

Stoffel Vandoorne kan je volgen op zijn website: www.stoffelvandoorne.com
en op sociale media: Facebook en twitter.

Bron: Startgrid.be
Foto: Facebook