McLaren’s Vandoorne breekt ronderecord bij GP2-debuut
Stoffel Vandoorne

McLaren’s Vandoorne breekt ronderecord bij GP2-debuut

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

De Belg en Roeselaarnaar Stoffel Vandoorne heeft vandaag, 7 november 2013, gedebuteerd in een GP2-test als onderdeel van zijn ontwikkeling binnen McLaren Young Driver Program. Opnieuw maakt hij indruk op zijn team door te domineren tijdens de Abu Dhabi-test op zijn eerste dag in een GP2 auto.

Met meer dan vier tiende verschil ten aanzien van zijn naaste rivaal in de sessie op donderdagochtend, ging Stoffel verder met het vernietingen van de pole-tijd van Alexander Rossi’s van 1m48.931s en stelde een ​​nieuwe GP2 norm met een tijd van 1m48.657s.

McLaren sportief directeur Sam Michael sprak het volgende over Stoffels prestatie:

“Gezien het feit dat hij nooit een GP2-auto heeft gereden voorafgaand aan deze test in Abu Dhabi, heeft Stoffel een uitstekende job gedaan deze week, met de hulp van het hoogste niveau ingenieurs bij ART en DAMS.”

“Zijn focus was op het begrijpen van de functionele eigenschappen van de Pirelli banden, en in het bijzonder hoe ze te vergelijken met de Michelins waarmee hij racete over het hele seizoen in de Renault World Series.”

“Zijn natuurlijke snelheid en technische discipline blijft indruk maken op mij en op iedereen hier bij McLaren.”

Vandoorne racete in de Formule Renault 3.5 dit seizoen waar hij eindigde runner-up aan zijn collega McLaren Young Driver Kevin Magnussen.

Bron: F1technical.net