Yves Ngabu wint Vlaamse titel in de light heavyweight klasse

Yves Ngabu wint Vlaamse titel in de light heavyweight klasse

Op het boksgala in Aalst heeft de Roeselaarnaar Yves Ngabu (Boxing Club Lichtervelde) zijn status van ongeslagen bokser alle eer aan gedaan. De kamp die ging om de Vlaamse titel bij de light heavyweights werd al beslist in de 1e ronde! Ngabu won met KO. Zijn tegenstander Ringo Verbauwhede, ging al snel tegen het canvas. Voor Ngabu zijn 7e opeenvolgende overwinning in het boksen. Deze overwinning werd gekroond met een titel.

De zoon van gewezen Anderlecht-speler Demba Ngabu voetbalt zondag ook met vierdeprovincialer Zwevezele tegen Dadizele. Want Yves doet de beide sporten! Dit jaar koos Ngabu om in een lagere reeks te voetballen (4e provinciale) om zich meer op het boksen te kunnen toeleggen. Na enkele maanden bewijst Ngabu de juiste keuze gemaakt te hebben.

Later op de avond won ook Delphine Persoon. Voor haar is het de derde wereldtitel die ze binnenhaalde. Persoon is nu de WIBF, WIBA en WBF World Champion!
In totaal haalde BC Lichtervelde 3 titels binnen in Aalst!

Meer info over Yves Ngabu vind je hier.

Archieffoto

Yves Ngabu wint op boksgala Aalst de Vlaamse titel
© Valerie Sabbe facebook

3 wereldtitels voor BC Lichtervelde
Foto Yves Ngabu Facebook

Website Boxing Club Lichtervelde: www.boxingclublichtervelde.be
Website Delfine Persoon: www.boxingdelfine.be

Sluit Menu