Ronde van Frankrijk 2014 door centrum Roeselare

Ronde van Frankrijk 2014 door centrum Roeselare

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Op woensdag 9 juli 2014 zal de wielerkaravaan van de Ronde van Frankrijk dwars door het centrum van Roeselare rijden.
Het peleton komt vanuit Staden, zal de ringweg dwarsen bij Schiervelde en zo richting centrum rijden. Daarna kruisen ze de Westlaan en rijden tot aan de Sint-Michielskerk. Van daar gaan ze via de Meensesteenweg tot aan het rondpunt van het Spillebad om dan verder te rijden richting Beitem.

Het startschot voor de etappe op 9 juli wordt om 13.45 uur gegeven in Ieper. De renners worden in de Rodenbachstad verwacht rond 14.30 uur. Rond 12.30 uur zal de publiciteitskaravaan al door de Roeselaarse straten trekken. Ook na de doortocht gaat het feest verder.

Het belooft een drukke wielermaand te worden in Roeselare want in juli worden ook nog de GP Jean-Pierre Monseré en – na de Tour uiteraard – het Natourcriterium in Roeselare gereden.

Meer info over de verkeerssituaties rond de doortocht van de Ronde van Frankrijk is terug te vinden op www.roeselarebereikbaar.be

Websites
Le Tour de France: www.letour.fr
GP Jean-Pierre Monseré: www.gpmonsere.be
Natourcriterium Roeselare: www.natourroeselare.be

Doortocht van de Ronde van Frankrijk door Roeselare in kaart
passage Ronde van Frankrijk door Roeselare, 9 juli 2014

 

Ronde van Frankrijk verdeelt Roeselare in twee

Hulpdiensten worden opgesplitst om beide helften te bedienen

Op woensdag 9 juli rijdt de Tour de France door Roeselare. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm. Zo wordt de stad drie uur lang opgesplitst in twee helften. Het parcours kruisen is dan niet mogelijk.

Wielerliefhebbers maken zich op voor de passage van de Ronde van Frankrijk deze zomer in de stad. Maar terwijl de wielerfanaten vooral plezier in het achterhoofd hebben, buigen de hulpdiensten zich momenteel over de draconische veiligheidsmaatregelen die Tourorganisator ASO eist. Zo moet het parcours drie uur op voorhand volledig verkeersvrij zijn en is ook het dwarsen van het parcours niet mogelijk. Concreet betekent dat, dat er voor Roeselare drie uur lang een virtuele Berlijnse Muur door de stad loopt. Verkeer tussen de twee helften is onmogelijk, en dat veroorzaakt problemen voor de hulpdiensten.

Bron: Nieuwsblad.be – zaterdag 8 maart 2014