SPORT 10 wil Europese Spelen live naar België brengen via crowdfunding
Steun de Belgische sporters op de allereerste Europese Olympische Spelen in Baku.

SPORT 10 wil Europese Spelen live naar België brengen via crowdfunding

Voorlopig geen live uitzending Europese Spelen in België.

Op maandag 18 mei lanceert SPORT 10 de crowdfunding-campagne “Bring Team Belgium Home”. Doel is de 1ste editie van de Europese Spelen, die tussen 12 juni en 28 juni plaatsvindt in Bakoe (Azerbeidzjan), live uitzenden op de Belgische sportzender SPORT10 en via de website van SPORT10. Hiermee wil de zender de afwachtende houding van Tv-zenders en adverteerders om te investeren in live broadcasting doorbreken en vraagt het financiële steun bij de Belgische sportliefhebbers en Tv-kijkers. SPORT 10 investeerde zelf reeds in de aankoop van de exclusieve uitzendrechten voor België. Voor de productie, commentaren, redactie en de live verslaggeving gaat SPORT 10 nu via de crowdfunding-actie op zoek naar de resterende 100.000 euro.

Van 12 juni tot 28 juni vindt in Bakoe (Azerbeidzjan) de allereerste editie plaats van de Europese Spelen. België vaardigt 116 Belgische atleten af (Team Belgium) waaronder Tom Boonen, Ilse Heylen, Sven Neys en Charline Van Snick. De Europese Spelen zijn een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en worden georganiseerd door het Europees Olympisch Comité in samenwerking met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Voor verschillende sporten, waaronder volleybal, judo, zwemmen, schieten en turnen vormen de Europese Spelen een belangrijke competitie in het kader van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio in 2016.

“Reden genoeg om onze atleten aan te moedigen tijdens dit historisch sportevenement. Maar Tv-zenders en adverteerders nemen voorlopig een afwachtende houding aan omdat wij – als kleine sportzender – hen geen garanties kunnen geven op het vlak van kijkcijfers. En dat vinden we erg jammer. Ten eerste peilen wij met deze crowdfunding naar de behoeften van de kijkers. Ten tweede geven we de kijkers de kans het aanbod op SPORT 10 mee te bepalen. Zo kunnen we de situatie omdraaien en de adverteerders benaderen met concrete garanties op vlak van kijkcijfers.” zegt Sophie Fehervari van SPORT 10.

SPORT 10 heeft als kleine sportzender onvoldoende budget om de productie voor eigen rekening te nemen maar het ervaren team achter deze zender gelooft sterk in het potentieel van deze Europese Spelen. Daarom investeerde SPORT 10 in de exclusieve uitzendrechten voor België. Voor de productie, commentaren, redactie en de live verslaggeving gaat SPORT 10 op zoek naar 100.000 euro via een crowdfunding-campagne “Bring Team Belgium Home” en hoopt het nog enkele adverteerders over de brug te trekken.

Deze crowdfunding-campagne start op maandag 18 mei en eindigt op zondag 31 mei. Op 1 juni zal de SPORT 10-ploeg bekend maken of het nodige budget verzameld werd om de Belgische Tv-kijker en sportliefhebber de mogelijkheid te bieden de prestaties van Team Belgium in Bakoe live te volgen op SPORT 10 en op de website van SPORT 10.

 

SPORT 10

SPORT 10 is een Belgische, digitale Tv-zender die 24/24 sport uitzendt in blokken van 4 uur. SPORT 10 brengt sportprogramma’s die beginnen waar andere zenders stoppen; de backstage van de populaire sporten, maar ook de front- en backstage van sporten die te weinig in beeld komen. Telkens met een Belgische betrokkenheid. SPORT 10 kan je vinden in het basispakket van Proximus en bereikt zo 1,7 miljoen Belgische huiskamers.

 

Links en hashtag

• Crowdfunding-actie: http://www.ulule.com/bring-team-belgium-home/
• #bringteambelgiumhome
http://www.Sport10.be
http://www.baku2015.com

Voor meer informatie, interview-aanvragen of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Ann Peeters
T: +32 33 25 42 68
E: ann@blyde.be

Bring Team Belgium home - Europese Spelen in Bakoe

 

Sluit Menu