6e Natourcriterium in Roeselare: het programma

6e Natourcriterium in Roeselare: het programma

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Op dinsdag 28 juli 2015 wordt in Roeselare al reeds de 6e editie gehouden van het natourcriterium. Traditioneel worden na de Ronde van Frankrijk criteriums gereden door de wielerhelden uit de Tour. Sedert 5 jaar kan je hiervoor ook terecht in Roeselare.

Nieuw voor deze editie is alvast dat naast de elite en nieuwelingen, ook nog een wedstrijd voor junioren wordt gehouden.
Voor de wedstrijd van de elite is er ook terug een tijdrit. Dat geeft de toeschouwers de kans om alle renners individueel ook aan het werk te zien.

VIP-tickets zijn ook reeds te verkrijgen.
Alle info is te bekijken op de website van het natourcriterium: www.natourroeselare.be

 

UPDATE RENNERS

Gele trui Chris Froome in Dovy Natourcriterium Roeselare

Voor het eerst sinds het natourcriterium in Roeselare wordt georganiseerd, zal de gele trui uit de Ronde van Frankrijk deelnemen aan het criterium.
Vorig jaar liet de organisatie de gele trui aan Stiphout in Nederland. Dat criterium hield op te bestaan, maar nu moest Roeselare Koerst vzw afrekenen met een ander criterium uit Nederland dat hun datum aangepaste.
De onderhandelingen werden op 23 juli afgerond. De gele trui zal te bewonderen zijn in Roeselare.

Ook ritwinnaar Alexis Vuillermoz (AG2R), Serge Pauwels (revelatie, MTN Qhubeka) en Julien Vermote (Etixx Quick step) rijden mee in Roeselare.
Belgisch Kampioen Preben Van Hecke, Jens Debusschere, Jens Wallays zullen ook meerijden.
De volledige deelnemerslijst is te bekijken op Natourroeselare.be

UPDATE

Froome en Quintana rijden Dovy Natourcriterium Roeselare

Het organiserende comité liet weten dat Nairo Quintana, 2e in de stand en drager van de witte trui als beste jongere, de uitdager zal worden van gele trui Chris Froome in het 6e Dovy Natourcriterium.
Ook Thomas De Gendt, de renner met de meeste aanvalskilometers uit de afgelopen Ronde van Frankrijk, zal aan de start verschijnen.
Zowel Froome als Quintana kunnen ook nog een ploegmaat meebrengen naar Roeselare.

Bekijk hier de foto’s van het 6e Dovy Natourcriterium Roeselare

 

Programma Natourcriterium Roeselare 2015