Roeselare-Cercle Brugge: 1-1. Een punt waar we tevreden mee moeten zijn
Franky Van der Elst

Roeselare-Cercle Brugge: 1-1. Een punt waar we tevreden mee moeten zijn

KSV Roeselare kreeg op zondag 4 oktober de buren van Cercle Brugge over de grasmat. Met Fred Vanderbiest kwam een oude bekende terug naar schiervelde.
Voor Martin Suarez waren het zijn eerste speelminuten in de competitie voor KSVR.
Met zo’n 4500 toeschouwers was Schiervelde goed volgelopen. De supporters van beide ploegen zorgden voor veel sfeer tijdens de West-Vlaamse derby.

In de eerste helft kreeg voor Cercle enkele goeie kansen, maar ook Brouwers voor KSVR had een kans die werd afgeblokt. Een penalty voor KSVR werd niet gefloten.
Iets na het halfuur kon Mickael Seoudi toch de score openen met een fraai afstanddschot. 1-0 voor Roeselare bij de rust.

Net na de rest stonden de bordjes al terug in evenwicht. Maertens scoorde gelijkmaker voor Cercle. Daarna werd er niet meer gescoord.

“Een punt waarmee we tevreden moeten zijn” aldus coach Franky Van der Elst. “Cercle Brugge is namelijk een ploeg die bij de titelkandidaten hoort.”
Ook Vanderbiest was niet ontevreden. “Als je thuis wint en op verplaatsing telkens een punt kan pakken, ben ik tevreden.” aldus VDB.

Doelpunten: 34′ Seoudi (1-0), 47′ Maertens (1-1)
KSV Roeselare: Malherbe, Damman, Raes, Borry, Vanthournout, De Rechter, Provoost (69′ Lépicier), Seoudi, Impens (79′ Ragolle), Brouwers en Martin Suarez (63′ Muzembo)
Cercle Brugge: Van Damme, De Kegel, Dewaele, Bourdin, Vanbelle, Lambot, Van Acker, Maertens (83′ Valcke), Haroun, Yagan (73′ Van de Velde) en Naudts (68′ Doumbouya)
Scheidsrechter: Ottevaere

Website KSV Roeselare: www.ksvr.be

 

KSV Roeselare - Cercle Brugge: 1-1