Ubound: workout op een mini-trampoline

Ubound: workout op een mini-trampoline

Vorige week hebben we het trainingsprogramma Ubound uitgetest voor jullie in Stadium Coupure (Gent). In eerste instantie dachten wij dat we salto’s mochten doen op een gigantische trampoline. We waren dan ook – heel – even teleurgesteld toen we de (vele!) mini-trampoline’s uitgestald zagen. Maar toen we de muziek hoorden knallen door de boxen, hadden we er meteen zin in!

Toen we aan de les Ubound begonnen leek het ons praktisch onmogelijk om zo intensief te springen op die mini-trampoline. Automatisch hou je je wat in en tracht je je balans te vinden, terwijl de echte pro’s naast je zich helemaal geven. Maar door de opzwepende muziek en het ritme van de groep krijg je al snel de smaak te pakken!

Ubound

Wat is Ubound?

Ubound is het best te omschrijven als een les aerobics op een mini-trampoline. Het is een fitnessrage die komt overwaaien vanuit Argentinië.

ubound

Volgens Stadium Coupure is Ubound een groepsles die eenvoudig, uiterst doeltreffend & enorm vermakelijk is. Het gevoel van opspringen en het terugkaatsen op de trampoline zou je geweldig veel plezier bezorgen!

Wat belooft Ubound?

♥ spierversteviging zonder negatieve gevolgen
♥ een verbetering van het centrale zenuwstelsel
♥ een versteviging van de heupen, knieën en enkels

Ubound is een hoge trainingsintensieve workout op een mini-trampoline. Dankzij de vering van de mini-trampoline worden je gewrichten niet belast. Er wordt aangegeven dat je tot 900 calorieën kan verbranden per les! Wij hebben zelf onze verbranding gemeten en verloren ‘slechts’ 500 calorieën. Maar vermoedelijk is dit te wijten omdat we ons in het begin van de les nog wat inhielden en ook af en toe een foto namen 😉

Getest en goedgekeurd

Onze ervaring

In het begin stonden we wat onwennig te wiebelen en keken we vol afgunst naar de deelnemers die – letterlijk – de les onder de knie hadden. Maar we werden hard aangemoedigd door de lesgevers om ons volledig te geven (lees als: de lesgevers gaven zich 500% en zongen zelfs mee met de liedjes).

ubound

De lesgevers tonen de oefeningen voor op een verhoogd podium en rennen soms een rondje in de zaal, om extra te motiveren. Het ritme van de oefeningen wordt bepaald aan de hand van de opzwepende dance muziek. Je ziet het aan de foto’s er komen zelfs discolichten aan te pas! Het heeft wel wat, alle deelnemers zien springen als duracell konijnen.

ubound

En net wanneer je denkt dat je niet meer kan … volgt er een cool down. Alhoewel een echte cool down kan je het echter niet noemen. Want de les wordt afgesloten met een reeks buikspieroefeningen! We kunnen je verzekeren dat je spieren zullen branden. Vergeet zeker niet te stretchen na deze les ;)!

Om kort samen te vatten…

Hou je van een afwisselende, hoge intensieve groepsles? Dan is Ubound zeker iets voor jou! Je wordt tijdens de les gemotiveerd en gepusht om tot het uiterste te gaan. Wij raden zeker aan om een handdoek (je zal het nodig hebben!) en een grote fles water mee te nemen!

  • Je kan deze les voor 10€ volgen of je vraagt een gratis Wildcard  aan!
  • Elke donderdag van 18u00 tot 19u00.
  • Stadium Coupure: Coupure Links 625, 9000 Gent.

Voor meer informatie over Ubound kan je terecht op de website van Stadium Coupure .

Wat denken jullie van Ubound? Zouden jullie deze les eens uittesten? Of hebben jullie er ervaring mee? Let me know 😉

Sluit Menu