SV Roeselare start sterk tegen titelkandidaat SK Lierse

SV Roeselare start sterk tegen titelkandidaat SK Lierse

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, in een nieuwe competitievorm (1a en 1b), kreeg SV Roeselare het bezoek van SK Lierse. Voor velen samen met FC Antwerp de titelkandidaat.

Vooraf kwam ook Pierre François (ex Standard) op bezoek en tijdens de wedstrijd zat ook Fred Vanderbiest in de tribune om te scouten, want volgende week speelt essevee tegen de ploeg van Vanderbiest.

Aan de rust stond het 1-1. Lierse kwam voor maar een kwartier later scoorde Roeselare tegen. Beide doelpunten vielen op stilstaande fase. Voor Roeselare scoorde Kehli op hoekschop.
Na de rust kreeg Roeselare een terechte penalty. Deze werd feilloos omgezet door Brouwers.

Waar iedereen al dacht aan een droomscenario en 3 punten, liet de scheidsrechter heel lang overspelen en floot vooral veel fouten tegen Roeselare. Zo kreeg Roeselare, terug op stilstaande fase, een doelpunt tegen, ver in de toegevoegde tijd, via assist van doelman Vanhamel van Lierse die was meegekomen.
Eindstand 2-2, niemand tevreden en ieder met z’n eigen redenen.

Op de persconferentie liet Lierse coach Eric Van Meir dan ook optekenen dat ver wordt verwacht dat de spelers professioneel zijn, want ze spelen in 1b, maar dat graag ook van de leiding gevenden zou zien. Want er waren dubieuze beslissingen zowel voor de thuisploeg als bezoekers.

De mentaliteit bij SV Roeselare zat alvast prima. De spelers werkten had en vochten voor elkaar. Johan Plancke en co kunnen alvast trots zijn op hun keuze voor coach Mercier. Hij heeft op korte tijd een ploeg gemaakt terwijl er vele nieuwe spelers moest ingepast worden.
Een hoopgevende start van het nieuwe seizoen.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten
28′ Weuts (0-1), 43′ Kehli (1-1), 60′ Brouwers (strafschop, 2-1), 94′ Joachim (2-2)

KSV Roeselare: Coppens, Damman, Raes, Zolotic, Kis, Lecomte (88′ Monteyne), Van Acker (84′ Lépicier), Seoudi, Grisez, Kehli en Brouwers (79′ Bochet)

SK Lierse: Vanhamel, Habarugira, Buysens (83′ Elgabas), Weuts, Yakubu, Wils, Bougrine, Benson (76′ Allach), Barakat (58′ Masika), Joachim en De Belder

Scheidsrechters: Verboomen, Senecaut en Borms

Gele kaarten: Raes, Wils (L), Weuts (L), Seoudi, Kehli, Lépicier

Website KSV Roeselare: www.ksvroeselare.be

Foto’s van SV Roeselare tegen SK Lierse
Foto's: SV Roeselare speelt 2-2 gelijk tegen SK Lierse in de openingsmatch van het seizoen
Klik in de foto om de volledige fotoreeks te bekijken.