KOERS, Museum van de wielersport

KOERS, Museum van de wielersport

Wielermuseum Roeselare wordt “KOERS, Museum van de Wielersport”

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het Wielermuseum in Roeselare (vroeger WieMu) kreeg het museum een nieuw naam. KOERS, Museum van de wielersport.

Wiemu

Op deze barre flandriendag (lees: regen) kwam de zonneschijn toch even piepen toen Patrick Lefevere samen met burgemeester Kris Declercq de nieuwe naam onthulde van het ondertussen gerenommeerde museum. Wapperend in de wind prijkte het nieuwe logo op de voorgevel van het museum. KOERS! Een logo met een krachtige betekenis en een baseline, Museum van de Wielersport, die boekdelen spreekt.

KOERS

Het logo, nader bekeken

Leuk aan het naamlogo is dat er zowel een gele, rode, blauwe als groene variant van bestaat. Niet toevallig de kleuren van de regenboogtrui die Roeselare niet onbekend is want Roeselare is nog steeds de bakermat van de wereldkampioenen. Denk maar aan Benoni Beheyt, Jean-Pierre Monseré, tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens en het pistefenomeen Patrick Sercu die hun roots terugvinden in de stad van Rodenbach.

De verbondenheid tussen de letters O en E staat voor samenhorigheid en op deze manier claimen we de KOERS als echte flandriens. Meteen ook een schitterend aanknopingspunt voor de start van Dwars door Vlaanderen die vertrekt op een boogscheut van het wielermuseum.

Koers

KOERS opent de deuren op zondag 9 september, Open Monumentendag. Dan kun je alvast een kijkje nemen in het nieuwe toeristische onthaal met wielershop en documentatiecentrum. Echte flandriens kunnen de afgelegde kilometers rustig verteren met een pintje in het nieuwe wielercafé dat geheel toepasselijk KoersKaffee zal heten.