boksen
Oshin Derieuw

 

Info

Geboren 29 april 1987, Roeselare
Aangesloten bij: Boxing Club Héninois
categorie: light welterweight (-64 kg)
trainer: Mohamed Nichane & Paul Fournier

Volgen op:
Website: www.oshinderieuw.be
Instagram: instagram.com/osh1n
Facebook: facebook.com/osh1n
Boxebelgium Boxebelgium.be

Palmares

– 2008: Belgisch Kampioen
– 2009: Belgisch Kampioen
– 2009: Goud Kampioenschappen, Denemarken
– 2011: Belgisch Kampioen
– 2011: Goud Nederlandse Kampioenschappen
– 2011: Brons Europees Kampioenschap (Polen)
– 2013: Vlaams Kampioen
– 2013: Belgisch Kampioen (geen tegenstandster van Wallonië)
– 2013: Goud HSK cup, Denemarken
– 2014: Vlaams Kampioen
– 2014: Belgisch Kampioen (geen tegenstandster Wallonië)
– 2014: Kampioen van Nord pas de Calais (Frankrijk)
– 2015: Kampioen van Nord pas de Calais (Frankrijk) – Kamp tegen Lèa Bauderlique
– 2017: WBF International Champion (Louvroil, Frankrijk) – kamp tegen Marion Montanari
– 2017: WBF Intercontinental Champion (Hénin-Beaumont, Frankrijk), – kamp tegen Aleksandra Vujovic

Foto’s Oshin Derieuw

Oshin Derieuw Oshin Derieuw Oshin Derieuw

Boksevenement Roeselare (25.02.2012), Expo Hallen Roeselare
Oshin Derieuw Oshin Derieuw Oshin Derieuw

Fotoshoot
Oshin Derieuw   Oshin Derieuw

Oshin Derieuw   Oshin Derieuw

 

Oshin Derieuw: De passie voor de sport

 

in de krant

2011
Oshin Derieuw denkt nog niet aan een profstatuut. In Gent wil ze eerst proberen lerares Engels en zedenleer te worden. Ze wil vooral pieken naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. ‘Tegen dan moet vrouwenboksen een olympische sport zijn en dan wil ik er zeker bij zijn.’

Derieuw is een mooie verschijning, maar deed vroeger ook al graag aan eerder vrouwonvriendelijke sporten. ‘Ik speelde nogal graag met de jongens en toerde bijvoorbeeld graag rond op een BMX of scooter. In mijn omgeving keken ze wel raar op toen ik plots over boksen begon, maar ik heb eigenlijk nooit tegenkanting gehad. Ik weet dat boksen gevaarlijk kan zijn. Ik zal echter nooit risico’s nemen of geen gekke dingen doen, want mijn lichaam primeert. Ik mag dan wel boksen, ik ben nogal ijdel en wil vooral vrouw zijn en blijven’, zegt Derieuw, die zaterdag in Gits de Nederlandse Anna Koning versloeg.

Bron: Nieuwsblad

2011
Oshin Derieuw haalt brons op Europees Kampioenschap boksen (Bron: Focus/WTV)

Ohsin Derieuw: Belgisch Kampioene boksen 2008

 

Interview met Oshin in Karaat (2011)

Oshin Derieuw droomt… naar de Olympische Spelen als bokser

Oshin Derieuw droomt naar de Olympische spelen als bokser

 

Oshin goes Ireland

facebook.com/OshinPutsOnTheGloves

 

Interview met In-Fight

www.fit4fight.dk

 

Oshin Derieuw vs Katie Taylor

Op zondag 12 oktober 2014 bokste de Roeselaarse Oshin Derieuw tegen de Europees, Wereld en Olympisch kampioene Katie Taylor.
Taylor won de kamp maar Oshin is alvast een mooie ervaring rijker. Op facebook liet Oshin weten dat het één van haar dromen was om tegen Taylor te mogen boksen.
Bekijk hier enkele foto’s.
Oshin on facebook: facebook.com/oshin

 

Oshin Derieuw verslaat Isabelle Geulinckx

Oshin Derieuw Oshin Derieuw Oshin

Oshin Oshin Oshin Derieuw wint

Bekijk meer foto’s van deze bokskamp in Frankrijk

 

Interview met Oshin in de Krant van West-Vlaanderen (KW.be)

Oshin Derieuw uit Roeselare in KW.be

Oshin in KW

editie 18 juni 2015, pagina 7

 

Oshin wint eerste profkamp meteen met TKO

Haar eerste profkamp ging door in haar thuishaven Hénin-Beaumont, waar ze ook traint.
Na 1 minuut in de 2e ronde maakte de scheidsrechter een einde aan de kamp. Winst met TKO.

Oshin Derieuw wint 1e profkamp boksen

Lees verder…

 

Oshin Derieuw is WBF Intercontinental Champion super light weight

4 november 2017


Oshin Derieuw wint WBF Intercontinental Champions title (movie)

Oshin Derieuw is WBF Intercontinental Champion boksen
Klik in de foto om de volledige fotoreeks te bekijken.

Sluit Menu