SV Roeselare blijft in 1e nationale!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Na een 4-2 overwinning tegen FC Antwerp blijft SV Roeselare in de hoogste voetbalklasse.

Van Wijk: “We zullen nu snel moeten handelen”
“Dit is een fantastisch resultaat als je ziet waar we vandaan komen.” Zo reageerde Roeselare-coach Dennis van Wijk bij Sporza na het behoud.
“Sinds de winterstop hebben we goed gevoetbald. Er is toch een kloof tussen eerste en tweede. Het tempo is trager en tactisch is het iets minder. Op momenten hebben we het wel moeilijk gehad. Maar over een hele match vond ik ons altijd beter.”

Belga
“Toen ik hier kwam, stond Roeselare er slecht voor. De aankopen waren slecht. En dus moest ik heel wat spelers ontgoochelen en anderen aantrekken. Makkelijk was dat niet. Maar het lukte.”
De vakantie voor Roeselare zal van korte duur zijn. “Op 27 juni staat de eerste training alweer op het programma”, gaat Van Wijk voort. “De jongens hebben nu maar twaalf dagen vakantie of zo.”
“Het belangrijkste is nu dat we een goeie ploeg bouwen. We hebben veel connecties en we zullen op korte termijn moeten handelen. Ik denk ook dat veel spelers in Roeselare willen blijven.”
“Ik schat deze prestatie, het behoud, heel hoog in. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Iedereen heeft zich dubbel geplooid. Ik heb bijvoorbeeld de eerste communie van mijn dochter gemist.”

Uitslagen SV Roeselare tijdens de eindronde:
FC Antwerp – SV Roeselare: 1-3
SV Roeselare – FC Dender: 0-0
SV Roeselare – Lierse: 1-0
Lierse – SV Roeselare: 1-3
SV Roeselare – FC Antwerp: 4-2
FC Dender – SV Roeselare

Anthony Van Loo heeft al jaren een hartprobleem dat verholpen werd door een defibrillator. Die heeft zondag het leven van Van Loo gered. Dokter Bostoen: “Even was er paniek, maar het toestel heeft zijn leven gered.”.
Na dit incident zal de situatie van Van Loo opnieuw bekeken worden. “We moeten opnieuw een miljoen procent zeker zijn dat niets kan foutlopen”, aldus coach Van Wijk.