Beveren 2000: afscheid in stijl

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Opleidingsploeg Beveren 2000 houdt na 11 jaar op te bestaan. Na dit seizoen (2009-2010) is het over en uit met de toonaangevende beloftenploeg van voorzitter Willy Van Keirsbulck. Het afscheid werd in stijl gevierd met een klassieke overwinning van Jelle Wallays in Parijs-Tours.

Enkele jonge veelbelovonde Belgische talenten zoals Seeldrayers, Meersman en Jan Bakelants genoten hier hun opleiding richting een profcontract. De oprichter van de ploeg, Willy Van Keirsbulck, leunt aan tegen de 70 en de druk voor hem wordt te groot. Ook ging maar een klein deel van de Beveren 2000 renners naar de grootste geldschieter Quikstep. Het vooropgezette plan bleek dus niet te werken. De Topsport-Vlaanderen ploeg bestaat echter voor de helft uit renners afkomstig van Beveren 2000. Klaas Lodewyck, Kristof Vandewalle en Jelle Wallays zijn hier voorbeelden van.

Beveren 2000 leverde het voorbije decennium bijna veertig profrenners af. Laurens De Vreese zorgde op het Belgisch beloftenkampioenschap in Hooglede-Gits voor de kers op de taart: voor het eerst veroverde een renner van Beveren 2000 de driekleur. Al is de zege van Jelle Wallays in Parijs-Tours voor beloften minstens even hoog in te schatten. Ploegleider Wim Feys stapt samen met Benny Engels over naar New Heebra-Lombarden CT, dat duidelijk versterkt uit de transferperiode komt. Soenens CT wordt volgend jaar het andere grote West-Vlaamse blok. Het groots aangekondigde continentale team van Mario Bulckaert stuikte in elkaar nadat de sponsor zijn staart introk.