Jelle Wallays wint Parijs-Tours voor beloften

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Roeselaarnaar Jelle Wallays (Beveren 2000) heeft Parijs-Tours voor beloften gewonnen. De 21-jarige Wallays streed met drie andere renners voor de overwinning. Wallays, volgend jaar prof voor Topsport Vlaanderen-Mercator, toonde zich na 182 kilometer de snelste van de kopgroep van 4. Hij won voor Fransen Guillemois en Welter. Deze klassieke zege is al de zesde overwinning van het seizoen voor Wallays.
Op de erelijst volgt Wallays de Fransman Halleguen op. De vorige Belgische winnaar was Jürgen Roelandts in 2007.

Voor Beveren 2000, de wielerploeg van Willy Vankeirsbulck en ploegleider Wim Feys, is dit een schitterende manier om af te sluiten. Zoals reeds bekend stopt de wielerploeg voor beloften na dit seizoen.