Laatste keer TBR rally in oktober

Laatste keer TBR rally in oktober

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Roeselare – Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2013 wordt voor de 33e keer de TBR-rally verreden. Dit gebeurt voor de laatste keer in de maand oktober. Volgende editie vindt plaats in mei.

“De wedstrijd wordt deze keer met lengtes voorsprong de langste wedstrijd van de VAS-kalender”, vertelt voorzitter Hans Degryse. “We leggen de piloten een parcours voor de wielen van 157 kilometer tegen de klok. Er is onder meer een volledig nieuwe KP in Beselare en de KP’s in Rumbeke en zoning werden volledig vernieuwd. Deze editie is de laatste die in oktober plaatsvindt omwille van de concurrentie met de Omloop van Vlaanderen en ook om de overlast voor de omwonenden te beperken.
Volgend jaar gaat de TBR-rally door op 3 en 4 mei 2014. Hopelijk krijgen we dit jaar nog een spetterende editie.

Meer info vind je op de vernieuwde website van Autoclub Team Bassin Roeselare: www.rallytbr.com

Bron: De Streekkrant (2 oktober 2013)
Foto archief

 

UPDATE – 13 oktober 2013

Dodelijk ongeval tijdens rally in Roeselare

De TBR-rally in Roeselare is zondagmiddag opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Tijdens de vijfde klassementsrit knalde een rallywagen tegen een boom. De chauffeur overleed ter plaatse. Zijn echtgenote, die als copiloot in de wagen zat, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd meteen stilgelegd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.40 uur. De weersomstandigheden waren op dat moment erg slecht. Op het grondgebied van Moorslede ging de wagen van rallypiloot Carl Lagae van de baan en botste tegen een boom. De brandweer en een MUG-team waren zeer snel ter plaatse, maar voor de Lagae kon geen hulp meer baten. Zijn echtgenote Diane Boddaert werd zwaargewond overgebracht naar het Jan Ieperman ziekenhuis in Ieper.

Na het ongeval besloten de organisatoren om de wedstrijd meteen stop te zetten. ‘Dit is een drama voor de betrokken families. Wij bieden hen ons medeleven aan’, zegt persverantwoordelijke Alexander Ramon. Het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Bron: Nieuwsblad.be

 

Lees ook Roeselaarse piloot eerste dodelijke slachtoffer TBR-rally.