“Het Gouden Wiel” kwaliteitslabel voor Jonge Renners Roeselare
Olivier Maertens en Jonge Renners Roeselare ontvangen Gouden Wiel label

“Het Gouden Wiel” kwaliteitslabel voor Jonge Renners Roeselare

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Op zaterdag 17 januari werd een delegatie van de Jonge Renners Roeselare uitgenodigd naar het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx in Gent alwaar de kwaliteitslabels voor de Vlaamse jeugdclubs werden uitgereikt. In totaal zijn er 65 jeugdclubs in Vlaanderen. 45 clubs namen deel. Van die 45 haalden 33 een label (goud, zilver of brons). De clubs dienden via het jeugdsportfonds hun kwaliteitsvolle werking te verantwoorden aan de hand van 10 deelaspecten met bij ieder deelaspect drie voorwaarden.
CT Luc Wallays – jonge renners Roeselare met zijn club met renners en daarnaast ook zijn erkenning als opleidingscentrum besliste om voor de hoogste onderscheiding te gaan namelijk : ” Het Gouden Wiel “.

Het ganse jaar 2014 werd aan dit dossier keihard gewerkt. Vooral onder impuls van Olivier Maertens, Kris Hanne en Bart Schepens werd op het eind van 2014 een stevig dossier overgemaakt aan de Vlaamse jeugdcommissie.
Op 17 januari vernamen we uit monde van Koen Beeckman (voorzitter van de Vlaamse jeugdcommissie) en Jules Vandergunst (voorzitter Wielerbond Vlaanderen) dat we net als 16 andere clubs in Vlaanderen ” Het Gouden Wiel ” hadden behaald. Een mooie erkenning voor de club en al zijn medewerkers die dit hebben gerealiseerd. Op de ploegvoorstelling kregen we dan uit handen van Jules Vandergunst het gouden label.

Proficiat aan de Jonge Renners Roeselare!

jonge renners Roeselare Kris Hanne bij Jeroen Sap van WTV

Bron: www.jongerennersroeselare.be
Foto’s: archief (Pistemeeting 2014)