Tegen juni zwemplezier op Schiervelde? Update!

Tegen juni zwemplezier op Schiervelde? Update!

Update over het nieuwe Zwembad!

Het nieuwe zwembadcomplex op de site van Schiervelde opent binnenkort de deuren. Stad Roeselare gaat voor de realisatie in zee met Groep Sportoase nv en wil tegen de zomer 4.800 vierkante meter zwemplezier aanbieden. Dé blikvanger en meteen ook een primeur voor de Benelux, wordt een duoglijbaan om tegen elkaar te racen. Maar hoe ver staat het met de werken?

Schepen Nathalie Muylle brengt voor ons verslag uit.

We zien al een ruwbouw staan. Hoe ver staan de werken vandaag?
De werken vlotten goed. We hopen het gebouw binnenkort wind- en waterdicht te hebben. Het tijdsschema is wel zeer uitdagend. Nog geen twee jaar tussen de opstart van het project in de gemeenteraad en de effectieve bouw, is een strak tempo.

Zitten de werken op schema?
Het weer moet in de komende weken wat meezitten natuurlijk. Nadien kan binnen het gebouw alles worden afgewerkt. De bedoeling blijft nog steeds om het bad te openen deze zomer, ik verlang er alvast naar!

Hoe zat het weer met het zwembadaanbod? Wat wordt de blikvanger?
Er zal een zeer ruim sportbad zijn, met 8 tot 10 banen. Het recreatief bad kent plezier voor groot en klein, met 2 snelle glijbanen: een duo-racer en een wildwaterbaan. Dan is er ook nog een recreatiebad voor de kleintjes en een fraaie welnesszone.

Zoveel moois! Wat zal het toegangskaartje kosten?

Een onderscheid zal gemaakt worden tussen sportief zwemmen en recreatief zwemmen. Een toegangskaartje voor het nieuwe sportbad kost 2 euro voor kinderen en 3 euro voor volwassenen. Altijd zullen 2 baantjes worden voorbehouden voor baantjeszwemmen. Het recreatief bad kost 4 euro voor kinderen en 6 euro voor volwassenen, met een tienbeurtenkaart zakt de prijs naar 4,5 euro voor een volwassene.

Heb jij nog vragen over het zwembad? Laat gerust een reactie na op dit artikel of via onze Facebookpagina.

Ref: https://www.hln.be/