Louise Delputte, het nieuwe gezicht van Roeselare Sport
Louise Delputte wordt het nieuwe gezicht van Roeselare Sport

Louise Delputte, het nieuwe gezicht van Roeselare Sport

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sportnieuws

Eind vorig jaar maakte Dries Verhelst bekend dat hij zou stoppen met de website Roeselare Sport. Jarenlang zette de Bevernaar zich belangeloos in om alle sporten in de Rodenbachstad in de kijker te zetten. Maar zijn prachtig project verdwijnt niet in de prullenmand. Louise Delputte en Mike Gryson nemen samen over en breiden het aanbod uit.

Artikel door Stijn Moerman, Krant van West-Vlaanderen:

Foto kop: Bart Salembier, Foto links: Dries Verhelst

Louise Delputte is het nieuwe gezicht van de website Roeselare Sport
Wat Dries in al die jaren opgebouwd heeft, is fantastisch”, opent Louise Delputte (27) vol lof. “Het zou dan ook zonde geweest zijn om dat zomaar te laten verdwijnen. Maar zo’n project op mijn eentje overnemen, zou niet lukken. Daarom sprak ik Mike erover aan en uiteindelijk was hij ervoor te vinden. Hij neemt de technische kant van de website voor zijn rekening.”

“Toen Louise erover begon, kon ik de sterkte van Roeselare Sport moeilijk inschatten. Ik heb toen aan Dries de cijfers opgevraagd en ik ben geschrokken. De impact en het bereik van zijn werk is enorm, daar moet je gewoon iets mee doen”, aldus Mike Gryson (33).

Louise en Mike sloegen de handen in elkaar en op donderdag 1 februari hebben ze de vernieuwde website van Roeselare Sport online gebracht. “Uiteraard behouden we de basis van Dries en zullen we het fotogedeelte verder zetten. De populariteit ervan is enorm”, gaat Louise verder. “Maar we hebben alles in een nieuw jasje gestoken met onder meer een nieuw logo en breiden het aanbod ook uit. Zo zal ik een blog bijhouden over sporten in Roeselare, want het is bijvoorbeeld de bedoeling om alle wedstrijden van Roeselare Loopt af te werken. Mijn ervaringen wil ik op die manier delen. Daarnaast willen we het contact met de clubs nog verbeteren en alle sporten aan bod laten komen. Zo willen we nog meer mensen aanzetten om te sporten. En we brengen ook iets ruimer nieuws: wat is een goede loopschoen? Hoe stel je een leuke sportoutfit samen? En er zal een evenementenkalender terug te vinden zijn.”

We behouden de prachtige basis van Dries, maar breiden het nog iets uit

Foto rechts: Dries Verhelst

Om alle sportclubs in Roeselare voldoende aandacht te kunnen geven, rekenen ze ook op de hulp van die verenigingen zelf. “Omdat het onmogelijk is om overal aanwezig te zijn, zijn we met enkele fotografen aan het spreken om ons bij te staan. Maar hopelijk krijgen we ook veel materiaal van de clubs zelf. Zij mogen alles doorsturen naar ons en wij zullen dat dan op een mooie manier online brengen”, aldus Louise, die via het blog ook haar verhalen blijft brengen over haar avonturen als ambassadeur van Asics en Specialized.

“De clubs kunnen er alleen maar bij winnen, want de impact van social media is enorm”, neemt Mike tot slot over. “Bij Roeselare Sport hadden de meeste posts op Facebook een bereik van meer dan 10.000 mensen, sommige zelfs een tienvoud. Meer reclame voor hun sport en club lokt ook meer mensen naar hen, een pure win-win. Roeselare Sport wordt een mooi platform voor de stad. Het zou tof zijn om een of andere samenwerking met de stad Roeselare zelf op poten te kunnen zetten.”

 

Clubs kunnen hun informatie en foto’s doorsturen naar: post@roeselaresport.be of via de Facebookpagina.

Ook fotografen die willen samenwerken mogen via deze weg contact opnemen.


Een woordje van Dries

“De dankbaarheid van de mensen zal me bijblijven”

“Ik ben er tien jaar geleden kleinschalig mee begonnen door de contactgegevens van alle Roeselaarse clubs online te zetten”, blikt Dries Verhelst (37) uit Beveren terug.

“In die tijd hadden veel verenigingen nog geen website en was het moeilijk om informatie te vinden. Pas een paar jaar later is het beginnen groeien toen toenmalig collega Bjorn Leenknegt vroeg of ik geen website kon maken voor Prijs Stad Roeselare, een wielerwedstrijd voor dames. Bruikbare foto’s daarvoor had hij echter niet. Daarom besloot ik zelf foto’s te gaan nemen op de koers, toen nog met een simpel digitaal toestelletje waarvan de kwaliteit slechter was dan van de meeste smartphones nu. Daarop besloot ik een professioneler toestel te kopen en was ik vertrokken.”

“In het begin werd ik nog raar bekeken toen ik foto’s nam”, lacht Dries. “Dat is gelukkig heel snel veranderd. De voorbije jaren was er de opmars van social media en zagen ze het resultaat online verschijnen. Het grote verschil met nu is dat het aanbod toen veel kleiner was. Er was maar af en toe iets te doen, terwijl er nu ieder weekend wel iets op het programma staat. Van boks met Delfine Persoon, Yves Ngabu en Oshin Derieuw over volley- en basketbal tot alle wedstrijden van Roeselare Loopt… Sommige weekends was ik iedere dag van ’s morgens tot ’s avonds op pad en was ik tot een gat in de nacht bezig om alles online te zetten. (lacht) Het was wat uit de hand gelopen.”

“Daarom heb ik eind vorig jaar besloten om er een punt achter te zetten. Het was te druk geworden. Op den duur werd je overal verwacht om foto’s te gaan nemen, terwijl het eigenlijk gewoon een hobby was. Het was te groot geworden voor een man alleen. Ik moest soms keuzes maken tussen verschillende sporten en dat wou ik niet. Ik ben blij dat Louise en Mike het project verderzetten. Af en toe zal ik wel nog eens foto’s gaan nemen voor Roeselare Sport, maar in de eerste plaats is het tijd voor mezelf. Nu zal ik opnieuw zelf kunnen sporten of eens naar de koers kijken op tv.”

“Het is een mooie tijd geweest en ik kijk er tevreden op terug. Toen het bekend raakte dat ik ermee zou stoppen, heb ik heel wat leuke reacties gekregen. De dankbaarheid van de mensen zal mij bijblijven. Het winnen van de trofee #sportersbelevenmeer van Sport Vlaanderen, waardoor Roeselare zich een jaar lang de sportstad van West-Vlaanderen mag noemen, is een mooie afsluiter.