Sportgala Roeselare 2018

Sportgala Roeselare 2018

2017 was alweer een prachtig sportjaar vol met sterke prestaties. Zo kreeg stad Roeselare eind vorig jaar de trotse erkenning als ‘Sportersbelevenmeer’-stad van Sport Vlaanderen. De trofee, die symbool staat voor het sportieve karakter van de stad, hulde het Sportgala dan ook in een extra glans.

4e editie met Aster

Het event ging opnieuw door in de Sport -en Eventhal in Schiervelde die zich tot de nok vulde met lachende en enthousiaste sportgenoten. Hier en daar was er wat spanning af te lezen op de vele gezichten maar iedereen kwam vooral om de vele sportieve prestaties te lauweren. Gastheer was het jonge VRT sportanker en presentator Aster Nzeyimana die de avond vlotjes aan elkaar knoopte samen met Noël Demeyere.

Sportgala

Winnaars

Dit jaar werden (in tegenstelling tot de voorbije jaren) de eretekens niet tijdens het sportgala uitgereikt. Er is een aparte huldiging voorzien op 10 maart in het stadhuis.
Met maar liefst 8 categorieën in sport, waren er heel wat blije gezichten onder de laureaten deze avond. Deze acht namen alvast de welverdiende trofee mee naar huis:

  • Beloftevolle jongere van het jaar: Lisa Borgonie

Sportgala

  • Jeugdsportploeg van het jaar: Aflossing 4 x 100 cadetten jongens KAVR

Sportgala

  • Schoolsport van het jaar: MSKA Roeselare

Sportgala

  • Sport(st)er van het jaar met een beperking: Sportploeg met beperking Boas VZW

Sportgala

  • Sportploeg van het jaar: U19 Knack Volley

Sportgala

  • Sportvrouw van het jaar: Lien Kindt

Sportgala

  • Sportman van het jaar: Loran Cassaert

Sportgala

  • Profsport(st)er of ploeg van het jaar: Knack Volley

Sportgala

Weetjes:

Stoffel Vandoorne (genomineerd voor sportman van het jaar) kon er helaas niet bijzijn maar had een leuk filmpje gemaakt om iedereen te bedanken. Ook konden we weer genieten van spectaculaire acts met dans, judo, een trappenloper en TNT Crew als hoogtepunt. De trampolinejumpers werden vorige jaar 2e op Belgiums got talent en wij vragen ons nu alleen maar af waarom zij niet eerste werden. Tenslotte waren peters Fredje De Burggrave en Yves Vanderhaeghe ook weer van de partij!

Sportgala

Sportgala

Sportgala

Sportgala

Sportgala

En dan… receptie

De avond werd sierlijk opgevrolijkt door een gezellige coverband en eindigde naar aloude traditie in een olympisch feestje want na een jaar vol inspanning komt natuurlijk…ontspanning. Mogen wij dan ook vanuit Roeselare Sport iedereen bedanken die het sporten zo warm in hun hart dragen. Proficiat aan alle genomineerden en winnaars en wie volgend jaar kans wil maken om ook één van de felbegeerde trofeeën in de wacht te slepen…the game is on! For za!

Sportgala