5 redenen om naar Benidorm te gaan

5 redenen om naar Benidorm te gaan

Het is alweer een maandje geleden dat ik naar Benidorm ben geweest. De stad doet je wellicht denken aan de stoere Benidorm Bastards die er rondrijden in hun rollators. En eerlijk? Ik had me ook aan een groep bomma’s verwacht, maar wat was ik blij verrast eenmaal daar! Benidorm heeft echt zoveel meer te bieden en zeker voor de sportievelingen en foodies onder ons!

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

Benidorm City

Benidorm ligt vlak aan het strand en is een badplaats aan de Spaanse kust, de Costa Blanca. Ik vloog op Alicante (via de luchthaven in Oostende, heel erg handig als je in West-Vlaanderen woont!) en van de luchthaven in Alicante was het nog zo’n 40 km rijden met de auto naar Benidorm. De stad telt zo’n 70 000 inwoners en is enorm gegroeid aan bekendheid en is nu zelfs één van de bekendste badplaatsen in Europa.

Hotel Belroy

Aangekomen in Benidorm zag ik een prachtige blauwe hemel, heerlijk (zeker om te weten dat het toen zo’n hondenweer was in België!). Samen met 5 andere sport- en fitnessbloggers werd ik heel erg goed ontvangen in Hotel Belroy, vlak aan het strand en tegelijk ook middenin het centrum. Om nog maar van het ontbijt te zwijgen dat tot in de details afgewerkt was elke ochtend.

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

1) Lekker eten, yummie

Een eerste goeie reden om naar Benidorm te gaan is het lekkere eten. En zoals overal in Spanje is het eten echt niet zo duur. Ik heb er echt genoten van de heerlijke paëlla en tapas! Wil je fancy gaan eten ‘s avonds mét een prachtig uitzicht zelfs in het donker? Dan raad ik je zeker Hotel Villa Venecia aan. Wil je overdag zicht op zee? Ga dan lunchen in D-Vora Gastrobar en geniet!

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

2) Fenomenale zichten en prachtige natuur

Een volgende reden is dat werkelijk elk uitzicht daar prachtig is! Of het nu de skyline van Benidorm, een prachtig natuurgebied of de zee. Elk uitzicht is fantastisch!

Benidorm voor sporters

Benidorm voor sporters

Het uitgelezen moment om op Jeep Tour met Marco Polo te gaan! Tijdens het rijden ontdek je de prachtige natuur en af en toe zijn er stops zodat je kan genieten van het uitzicht en leuke foto’s kan nemen.

Benidorm voor sporters

3) Ideaal voor sportlovers

Zoals hierboven beschreven, ontdekten we heel veel trail running routes tijdens de jeeptour. Het is altijd zoveel leuker om te lopen in een mooie natuur of aan het strand. Ben je niet zo sportief aangelegd maar wil je wel bewegen? Maak dan gebruik van de elektrische fietsen. In Benidorm hebben ze vele plaatsen met fietsverhuur, zowel voor  koersfietsen, mountainbikes of elektrische fietsen. Daarnaast zijn er ook trainingsmogelijkheden op het strand of in de fun zone.

Benidorm voor sporters

Wist je trouwens dat er binnenkort een heel groot sportstadium komt in Benidorm inclusief atletiekpiste? Toen wij er waren, waren de werken volop onder constructie. Het ziet er alleszins veelbelovend uit als we de plannen mogen geloven!

Benidorm voor sporters

4) Altijd mooi weer, hello sunshine!

Zowel in de zomer als in de winter is het weer heel aangenaam in Benidorm. Er is sprake van een microklimaat door de bergen rond de stad waardoor het slecht weer Benidorm vaak niet bereikt. Benidorm is daarnaast een van de droogste strandstreken van Europa. Do I need to say more?

Benidorm voor sporters

5) Benidorm half marathon

En last but not least, een goeie reden om naar Benidorm te gaan is omdat er een hele leuke race doorgaat begin maart! Namelijk de #benidormhalf marathon. De sfeer is er mega. Tegelijk met de sunset start de wedstrijd en dit zorgt voor adembenemende taferelen. Doordat de route heen en terug wordt gelopen is het parcours niet super uitgestrekt en staan er langs de volledige zijlijn mensen te supporteren. Waanzinnig leuk.

Benidorm voor sporters

Helaas door mijn knieblessure, kon en mocht ik nog geen 21 km lopen. Maar gelukkig was er ook de mogelijkheid om 10 km te lopen (samen startend met de 21 km). Zo gezegd, zo gedaan. Daar liep ik 10 km in 55 minuten zonder pijn, yiiiihaaaa!!

Benidorm voor sporters

Zelfs de volgende dag was ik nog trots en droeg ik nog mijn prachtige medaille 😉

Benidorm voor sporters

Bedankt Laura (van dienst Toerisme), lieve medebloggers en bedankt Benidorm voor de prachtige citytrip, see you next year ?!

Benidorm voor sporters